Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 5 april 2012

Grote club bezoekt Kruidentuin (1)

In verband met de Voorjaarsverkiezingen gingen we naar de Kruidentuin. Cera wilde namelijk nog wat boomklimoefeningen doen en mevrouw K. ging mee om haar aan te moedigen.
Doch een andere haarfabriek was Cera voor (u ziet haar op nevenstaande foto beteuterd halt houden). U wilt weten wie? Wel, daarvoor moeten wij naar de volgende foto.

Het was dus Gizmo die net iets sneller was geweest dan ons model.
Het was namelijk zo dat wij, toen we de redactie verlieten, MaGiz met haar haarfabrieken tegen waren gekomen, en het hele stel had besloten met ons mee te gaan. Ja, en dan krijg je vanzelf te zien dat de brutaaltjes inderdaad de halve wereld hebben! Nu moeten we ook wel toegeven dat Miss Gizz natuurlijk nog jong en snel is, en lichter qua gewicht dan Cera. Dat alles bij elkaar opgeteld maakte dat zij zonder veel moeite ons model voorbij was gehold en de boom in beslag had kunnen nemen.

De kleine Gizmo liep behendig van tak tot tak terwijl de rest toekeek of elders in de tuin aan het klooien en zooien was. Maar voor die rest had de fotograaf op dat moment even geen aandacht, want klooien etc. is natuurlijk minder belangrijk dan oefenen voor de titel BBK. Daar was Gizmo namelijk mee bezig.Wel Giz, mooi geklommen en over de takken heen en weer gewandeld. Maar deze boom is wel een makkie, heh? Bijna alle haarfabrieken hebben al eens in deze Moerbei gezeten, dus echt bijzonder is het niet wat je hebt gepresteerd!
Mooi plaatje, dat wel. Als Cera met pensioen gaat kun jij misschien wel ons nieuwe model worden, maar zover is het nog lang niet.

Wamy vond blijkbaar dat Gizmo lang genoeg in de boom gezeten had en dat het nu zijn beurt was. Hoewel, het kan ook natuurlijk zijn dat hij voor de gezelligheid naar boven aan het klimmen was, of om Giz te pesten. Met de Wams weet je het immers maar nooit! (En let op zijn blik!)
Deze foto's zijn overigens gemaakt nadat Wamy in zijn staart was gebeten, maar vóór zijn dierenartsbezoek.
Gizmo was duidelijk niet zo in haar sas met de aanwezigheid van Wamy, hij had er echter wel lol in om min of meer onder haar door te kruipen.
Nu weten wij uit ervaring dat (bijna) elke haarfabriek het niet erg leuk vindt een boom te moeten delen. Wie het eerst komt heeft de meeste rechten, en vaak maakt hij/zij dat duidelijk door de ander uit de boom te meppen. Gizmo hield zich echter netjes in en dat vonden wij erg knap van haar.
Uiteraard gromde ze wel naar Wamy, maar die trok zich daar geen klap van aan. En zo kwam het dat Gizmo de boom verliet...


Nee Wamy, jij hebt niks gedaan, dat hebben we allemaal gezien. Niet gemept, niet gegromd, niks anders stouts. Je kijkt dus deze keer terecht heel onschuldig. Deze keer ja.
En nu? Vind je het nog leuk daar, nu je in je eentje bent?Wel, iets minder leuk was het zo te merken wel, want na nog heel even op de hoogste takken rondgestapt te hebben, verliet ook de Wams de boom.

Of ook Wamy zich eveneens heeft opgegeven voor BBK?
Nee, dat heeft hij niet. Nadat hij er een paar maanden geleden niet in geslaagd was Gizmo te volgen de boom in de Hoftuin in, heeft hij laten weten niet mee te doen. Jammer, want hij heeft nog genoeg tijd om te oefenen. Hoewel, erg onhandig is hij inderdaad altijd wel, en of dat ooit over zal gaan? We betwijfelen dat ten zeerste.


Oscar had al die tijd de Wams in de gaten gehouden en zag hem nu de boom verlaten.
Cera kijkt een andere kant uit, en als u met haar meekijkt ziet u misschien ook wel dat de Boez net op het punt staat om onder de lavendelstruik (voor de bloeiende Forsythia) weg te kruipen. Dat witte vlekje dus, heh?

Wie hebben wij nu nog niet gezien? O ja, Sonny, hij was er ook.
Waar was Gizmo ondertussen beland? Werd Os nog een beetje actief? Zou de Boez al die tijd onder de lavendel blijven zitten? Ging Cera ook nog de boom in?
Zo kunnen wij u nog meer vragen stellen die u nog niet kunt beantwoorden, maar erover lezen kunt u wel, in het tweede deel van dit verhaal! Tot later!

2 opmerkingen:

ina zei

Het bomenklimmen levert mooie foto's op.

katja zei

Het is ook wel een fantastische klauterboom, die moerbei! Misschien wel een beetje te makkelijk, maar met al die lage horizontale takken geeft hij wel veel gelegenheid tot mooie 'standjes' voor de foto's.