Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 8 april 2012

Trots op Nepeta-land!

Kaija
Kaija:
Hoort die bij u? Niet dus. Nee, dacht ik al want hij doet wat schichtig en die van u zijn allemaal even brutaal. Ik geloof trouwens dat ik hem wel eens eerder gezien heb. Hoftuin, klopt dat? Ja, nu weet ik het weer. Ik was daar namelijk laatst, had helemaal geen kwaad in de zin en kwam alleen even een kijkje nemen. Beleefdheidsbezoekje zou je kunnen zeggen. Komt die halve zool naar me toe en begint me te meppen. Schreeuwde daarbij ook nog dat het Hof al vol was en dat ik moest wegwezen. Ik natuurlijk terugschreeuwen, maar ik ben 'm daarna toch maar gesmeerd. Nee, had geen zin in trammelant.

links Kaija, rechts Harry
Harremans is zijn naam? Oh, Harry mag dus ook.
Wel, ik denk dat ik die Harry maar eens een koekje van eigen deeg moet gaan geven. Het is maar net hoe je het bekijkt uiteraard, maar de Kruidentuin zou ook zomaar vol kunnen zijn, heh? Omdat ik dat vind en het hier mijn tuin is. En in dat geval heb ik het recht deze keer hém op zijn nummer te zetten.
Nee, ik heb geen partij achter me, maar u brengt me wel op een idee. Wat dacht u van "Trots op Nepetaland"? Want omdat het hier zo vol Kattenkruid staat, komen er regelmatig nogal wat illegalen langs om met hun vieze klauwen door mijn Nepeta te graaien en er hun smerige neuzen in te steken. En je weet maar nooit wat voor enge ziektes ze allemaal mee brengen en hier achterlaten. In de vorm van boodschapjes inderdaad. Bovendien, als ze de smaak te pakken hebben, zouden ze het zomaar in hun kop kunnen krijgen hier te willen blijven en dat kunnen we niet hebben.
Ja, zo'n partij zie ik wel zitten, vooropgesteld dat ik de baas word. Partijleidster Kaija dus, ja. Leden? O ja, dan moet ik natuurlijk ook leden hebben. Dat kan inderdaad nog een probleem worden want eigenlijk wonen hier niet veel andere haarfabrieken. Wel, Siep wordt natuurlijk lid als ik haar zeg dat ze dat moet worden. Mijn huisgenote, ja. Fel wijf, haar op de tanden en scherpe klauwen, kan er erg gevaarlijk uitzien en heeft een behoorlijk stemvolume. Nee, ikzelf kan haar wel aan maar ik kan me heel goed voorstellen dat ze anderen de stuipen op het lijf jaagt. Dus één lid heb ik al. Verder wordt het wat moeilijk. Hebt u nog een voorstel? Luna, natuurlijk! Maar als zij van Trots op Nepeta-land hoort, wil ze vast zelf partijleidster worden. Ja, krijgen we misschien nog voor de officiële oprichting een crisis. Nee, Vlinder lijkt me minder geschikt. Haar zie ik nog niet zo snel Harry op zijn neus timmeren, u wel? Daarom. Maar ik kan me natuurlijk in haar vergissen. Wie nog meer? De oude mevrouw Poekie? Nee, die kan geen deuk in een pakje boter meer slaan. Te oud en niet vaak genoeg aanwezig. Hoezo zou ik me nog wel eens in haar kunnen vergissen?
Ik zou natuurlijk wel een soort verbond kunnen sluiten met een paar van uw reporters, als gedoogpartij zeg maar. Mogen zij vrij rondlopen in mijn tuin, moeten ze wel andere illegalen weren. Nee, niet alle vijf natuurlijk, want dan wordt het hier echt te vol. Aan wie ik denk? Mevrouw Troy bijvoorbeeld. Ach, zij is dus met pensioen. En ze lijdt aan Katzheimer, zegt u? Wel, dat zou nog wel eens in ons voordeel kunnen werken, maar u staat haar dus niet af? Jammer. Nee, die andere reporters van u zie ik eigenlijk niet zo zitten. Die twee jonge jongens (Boez en Oscar - red.) zijn beslist ongeschikt voor wat ik in gedachten heb, en dat modelletje (Cera - red.) is te bang; ik hoef maar met mijn ogen te knipperen en ze gaat er vandoor. Die bejaarde Verkenner A (Japekoppie - red.)? Is geen vechter, heh? Oh, maar één long en iets met zijn hart? Nee, laat dan maar zitten, ik heb liever geen invaliden in mijn partij.
Misschien moet ik me dan maar bepalen tot het gereedschap dat nu voorhanden is, en van hieruit verder bouwen aan de partij. Om te beginnen moet die Harry hier weg.

Siep? Siep, waar zit je? Ik heb je hier nodig dus kom onmiddellijk van je luie achterwerk af! Siep?

5 opmerkingen:

Pientje zei

Ik zou dan wel een nepata-pas voor buitenhaarbalen invoeren.
Om het te regulieren, zeg maar.

Mevrouw Katblad zei

Goed idee!
Van welke partij was u ook alweer?

katja zei

Hahahaha, vooral het beeld van mevrouw Poekie die probeert een deuk in een pakje boter te slaan en daar niet in slaagt... (proest)

Annemieke zei

Hahaha - Trots op Nepeta land zou natuurlijk ook heel goed een eenmans (eenvrouws) partij kunnen zijn! Al werkt het natuurlijk beter als je een fel partijlid hebt, voor het uitzetten van haarfabrieken.

Pientje (PvdP) zei

@Mevr. K.:
De Partij Voor De Planten (PvdP) natuurlijk !