Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 26 april 2012

Streep eronder

Charli:
Ik zal niet ontkennen dat ik daarstraks bij u in huis ben geweest. Mijn bezoek was eigenlijk bedoeld om mijn oude moeder (mevrouw Troy - red.) weer eens te zien, maar ze lag waarschijnlijk nog of weer op bed. Vandaar dat ik maar, omdat ik daar nu toch was, een kleine inspectie in uw kamer en keuken heb gehouden. Jawel, langs alle voerbakjes dus. Het kan inderdaad best zo zijn dat ik tijdens deze ronde hier en daar wat heb gemarkeerd, maar dat kan nooit veel zijn geweest want ik had net hierbuiten tegen mijn eigen struik gesproeid dus mijn blaas was niet zo gék vol meer. Grootvaders klok? Ja, het kan zijn dat ik daar wat heb achtergelaten. Radiator in de keuken? Heel goed mogelijk ja, zelf heb ik er eerlijk gezegd niet zo op gelet. Zak met Kitty-Friend? In de gang? Ja, dat was een vergissing en gebeurde zonder dat ik er erg in had.
Maar eigenlijk vind ik dat u een beetje laat met uw klacht bij mij komt, het is tenslotte alweer minstens 10 minuten geleden dat ik even bij u in huis was en dus kunnen we wat er per ongeluk is gebeurd beter als een stukje geschiedenis beschouwen dat misschien niet had mogen plaatsvinden maar waar we het niet meer over hoeven te hebben. Streep eronder, heh? Ja, ik vind inderdaad dat we beter positief kunnen blijven en naar het hier en nu moeten kijken, want daar gaat het tenslotte om. En in dat kader, mevrouw K., kunt u dan in het nu hier even door mijn vacht strijken? Ik heb namelijk wat last van losse haren en dat kriebelt nogal. Jawel, u bent en blijft mijn favoriete buurvrouw. Hoe is het met mijn moeder trouwens? Zou ze het leuk vinden als ik morgen weer even bij haar langs ga?

2 opmerkingen:

Annemieke zei

He bah! Dat was geen fijne verrassing bij thuiskomst.

Caro zei

Ik doe ook niet aan duimpjes maar vond dit weer een heel leuk verhaal.