Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 17 april 2012

Sommige planten slapen gewoon nog

Reporters Boez en Oscar hebben de graspollen onder de balkontrap in de Hoftuin geïnspecteerd en afgekeurd.  Er staken namelijk nog nauwelijks nieuwe, groene sprieten tussen de verdorde exemplaren uit, en dat vonden zij zeer teleurstellend.
Het is echter nog erg vroeg in het jaar, en dus vindt mevr. K. dat zij geduld moeten hebben tot de natuur heeft besloten dat de tijd rijp is voor verse sprieten.
Ook de Kiwiplant (elders in de tuin) vertoont nog niet veel levenslust, maar voor deze struik geldt natuurlijk hetzelfde. Wij houden u op de hoogte.

4 opmerkingen:

Frans zei

Door de uitzonderlijke droogte van de afgelopen weken hebben de wortelstelsels nauwelijks grondstoffen kunnen opdoen om het groene gebladerte te lanceren.

Annemieke zei

Bovendien is het veels te koud! Het vroor hier vannacht - geen wonder dat die sprieten zich nog niet laten zien.

Marieke zei

Ach, mevrouw K. slaapt natuurlijk nog.

Frans zei

Nee hoor mevrouw Annemiek.
Planten doen nix onder 4ºC, maar daarboven wel. Het is echt waar van dat watergebrek, door DLV deskundologen mij bevestigd. De planten voor de deur en op binnenplaats, steeds watergegeven bloeien al: muurleeuwebekje, judaspenning, etc. En wat dacht u van Floriade en Keuekenhof ?