Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 18 april 2012

Thuiszorg (2)

Naast de Kakelaars en Kukelaar hebben wij (mevr. K. en MaGiz) ook een paar dagen voor Iwan, Igor, Lotje en Caja mogen zorgen.
De eerste keer dat wij de maaltijd serveerden stak Iwan zijn ongenoegen niet onder stoelen of banken. Hij weigerde van zijn stoel af te komen (waarop hij lag te dutten) en vervolgens moesten wij hem zijn diner brengen. Of dit geen verwennerij was? Jawel, maar Iwan krijgt een medicijn (poeder) door zijn voer en wij wilden persé dat hij het binnen zou krijgen, en niet één van de andere drie haarfabrieken. Vandaar dus.


Lotje (op foto hiernaast) had ook niet zo'n haast om naar de keuken te komen. Blijkbaar was zij net ontwaakt en had ze geen haast met haar maaltijd.
Maar de vreemde mensen snapten best dat ze even moest wennen aan vreemd volk in haar huis, dus lieten wij haar gewoon met rust zodat zij nog lekker kon doorgaan met gapen. Overigens, het zien van een gapende haarfabriek geeft toch altijd weer een heel rustig gevoel, vindt u ook niet? Het heeft iets vredigs inderdaad.Igor zien wij natuurlijk regelmatig in de Hoftuin of op het balkon aldaar rondscharrelen, dus hij kent MaGiz mevrouw K. best wel. Maar dat zij nu in zijn huis opdoken, daar keek Ieg van op. Ook hij dook niet direct met zijn snufferd in zijn voerbakje, wat er natuurlijk op duidt dat hij zijn eigen mensen en de normale gang van zaken miste. Tenminste, dat dacht mevrouw K. op dat moment. Later bleek ook dat hij niet altijd even veel trek heeft en soms gewoon wacht tot hij een andere haarfabriek kan lastigvallen door hem of haar weg te duwen van zijn of haar maaltijd. Igor is dus gewoon stout en soms een klein pestkopje.


Caja dook pas op toen de anderen al druk aan het schransen waren. Misschien vertrouwde ze de boel niet en kwam ze daarom wat later.
We maakten trouwens twee keer mee dat of de jongens, of de meisjes niet thuis waren rond etenstijd. Daarom besloten MaGiz en mevrouw K. het eten wat later (dan de haarfabrieken gewend zijn) te serveren en jawel, toen zat het hele stel vol verwachting met elkaar te wachten op de "vreemde" mensen.
Toen Lot uitgegaapt was bleek ze gelukkig ook wel trek te hebben. Naast haar staat nog een vol bakje, maar dat werd even later geledigd door Lotje.
Na het eten ging ieder zijn eigen weg. Iwan wilde eerst nog wel geknuffeld worden en Igor had ook wel zin in een paar aaien. De dames gingen echter direct op stap om een verkwikkende wandeling op het dak te maken (voor de aangename digestie dus).
Doch later, toen ze gewend waren geraakt aan het vreemde bezoek, kwamen ook de dames voor een portie aai en aandacht.
Ondanks alles zullen deze vier haarfabrieken nu toch vast heel erg blij zijn dat hun eigen mensen weer terug zijn van hun reisje. Dan verloopt alles tenminste weer een beetje normaal, heh? Ja...

2 opmerkingen:

ina zei

Ja, mevrouw Katblad en MaGiz,
onze haarfabrieken zijn verwend, daar hebt u gelijk in. Igor kan ontzettend lui zijn en hij krijgt zijn eten dan ook naast zijn kop geserveerd en Iwan eet erg vaak op de stoel omdat hij ziek is en medicijnen moet, dat hebt u helemaal goed begrepen. De dames zijn wat netter, zij eten het liefst op de normale etensplek.

Frans zei

Prachtig wit schilderwerk trouwens.