Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 30 april 2012

Inspectie en trainingen

Na een paar regenbuien is het altijd weer reuze spannend en zeer interessant voor onze haarfabrieken om een tuininspectie uit te voeren. Deze keer viel er een hoop te snuffelen, want de planten in de Kruidentuin waren in enkele dagen tijd enorm omhoog geschoten en zo'n verandering in korte tijd moet uiteraard zorgvuldig in kaart gebracht worden.
Op de foto hiernaast ziet u links de Boez en rechts Cera; ze zijn druk aan het werk zoals u kunt zien.
Oscar was elders in de tuin bezig zijn taken uit te voeren, doch geraakte al snuffelend een beetje te dichtbij de Gevaarlijke Weg. Toen mevrouw K. hem toeriep dat ze liever had dat hij weer wat meer naar het centrum van de tuin kwam, keek hij verstoord op.
Waar ze zich mee bemoeide want hij was een grote vent en lette heus wel op!Misschien voelden Cera en de Boez de bezorgdheid van mevrouw K wel, maar anders kan het ook zo zijn dat zij beiden ook niet zo blij waren met de route die Os had gekozen. In elk geval staakten ze hun bezigheden om hun collega-reporter in de gaten te houden.

De Boez raakte nog meer van slag toen er plots nogal wat zwaar verkeer voorbij kwam. Het liefst was hij op dit moment naar huis gevlucht, of in elk geval terug de Katbladstraat in, maar hij hield zich flink omdat hij zijn vriendje niet in de steek wilde laten.

Het vriendje was echter zelf ook geschrokken van het straatlawaai. In een mum van tijd was hij van de Gevaarlijke Weg naar de boom in het centrum gerend en nog omhoog geklommen ook. Daar kon hij het verkeer namelijk beter in de gaten houden. Maar het kan natuurlijk ook zijn dat hij plots had bedacht dat hij nog wat moest trainen voor de Voorjaarsverkiezingen. De inschrijving voor de diverse onderdelen sluit namelijk morgen, maar hij heeft nog niet besloten of hij zal meedoen aan het onderdeel BBK (Beste Boomklimmer Katbladbuurt). Wij komen daar later (een dezer dagen) nog op terug.


Toen mevrouw K. de reeds in knop staande bieslook aan het fotograferen was, dook ineens Cera voor de lens op. Wij weten niet wat zij hier aan het doen is maar het kan zomaar zijn dat zij ook aan het oefenen is voor een onderdeel van de Voorjaarsverkiezingen. Welk onderdeel dat dan zou moeten zijn? Wel, wij denken daarbij aan iets als MGKK (Meest Gevaarlijke Kruiden Kruiper), al kunnen wij ons niet herinneren dat dit onderdeel op verkiezingslijst staat.
Enfin, de bieslook is op deze foto toch nog zichtbaar en de bloemknopjes van deze plant eveneens.Nadat Oscar nog een tijdje heen en weer had gelopen in de Moerbei, liet hij zich neervallen op de onderste zijtak. Daar bleef hij een tijdje hangen en wij denken dat hij waarschijnlijk tijdens deze hangpartij een besluit heeft genomen over het wel of niet meedoen aan de verkiezing BBK. Ons heeft hij echter daarover nog niets medegedeeld.

1 opmerking:

ina zei

Wat een mooie woeste foto van Cera!