Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 1 april 2012

Vergeten!

De bewoners (mensen) van het Hof hebben hun tuin weer eens netjes gefatsoeneerd. Wij wilden graag Panda (hoofd tuinman) en Harremans (zijn assistent) om hun mening over het eindresultaat vragen (want er is vast en zeker weer e.e.a. uit de grond getrokken zonder de toestemming van deze twee haarfabrieken), doch zij waren niet bereikbaar voor commentaar.
Wij hebben toen de Boez gevraagd om de tuin te beoordelen en bij ons verslag te doen van zijn bevindingen.
Hij meldde ons vervolgens dat die hele tuin hem eigenlijk erg weinig interesseert (als er maar genoeg blijft staan om onder en in te duiken - vijver, Boez? - red.), maar dat het hem was opgevallen dat er één belangrijke plek ernstig werd verwaarloosd, namelijk het perk onder de balkontrap. Belangrijk omdat daar het lekkerste gras van de buurt staat, maar de nieuwe, verse sprieten krijgen onvoldoende ruimte om te gaan groeien als de oude, verdroogde stengels niet worden verwijderd. (En dat is men inderdaad vergeten te doen.)
En als hij (Boez) daar tuinman was, zou hij eisen dat hier onmiddellijk ingegrepen werd. Wel, wij moesten Boez natuurlijk gelijk geven.

Mevrouw K. heeft de boodschap dan ook direct doorgegeven, maar ondertussen moeten de haarfabrieken het nog even doen met de zielige sprietjes die tussen de stenen groeien...
Arme Panda, Harremans, Myo en Bohr! (En Iwan, Igor, etc. etc.)!

2 opmerkingen:

Truus zei

Als je katten een plezier wil doen moet je scherpe of blauwe zegge planten, houdt van water.Mijn katten, nu allebei overleden helaas, waren er echt dol op.
Hans kent het vast wel.

ina zei

Ja, ze komen echt tekort, de haarfabrieken uit de Katbladbuurt!