Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 20 april 2012

Lekker uit je bol gaan!

Omdat zij Oscar beloofd had samen met hem een stukje te gaan lopen, wandelde mevrouw K. met haar top-reporter naar de Kruidentuin. Oscar was zo door het dolle heen dat hij helemaal vergat dat hij  in de eerste plaats Verkenner A en reporter is en eigenlijk op zoek moest naar nieuws voor het Katblad.
Op de foto hiernaast ziet u namelijk hoe hij (net over het hek gesprongen) achter zijn oud-huisgenoot Lima aangaat. Maar Lima zag de bui al aankomen en vluchtte zo snel hij kon de tuin uit. Ja, erg jammer want wij hadden Lima graag even gesproken.


In het centrum van de tuin zagen we wat pas gegraven kuilen. Hadden mensen hier soms plantjes (kruiden) uitgeschept of was de plantsoenendienst langsgeweest om iets op te ruimen? Of waren hier misschien wel blafbeesten aan de gang geweest?
Het kon Oscar niet schelen wat de oorzaak van de gaten was of wie ze had gemaakt. Nee, hij probeerde wel de kuilen dicht te gooien (zonder veel succes) en kwam daarbij uiteraard helemaal onder de aarde te zitten. Maar nog was hij zijn overtollige energie niet kwijt! Welnee!
In een flits zagen we hem de boom ingaan, en daar bleef hij even met zijn twee voorpoten in een dikke tak hangen. Of iedereen wel zag hoe lekker hij bezig was? Jawel Os, en nu, door deze reportage, kan iedereen er ook nog eens over lezen. Nog effe en je bent wereldberoemd...

Natuurlijk ging Os nog een stukje hoger en markeerde daar met zijn nagels een flink aantal takken, opdat elke volgende haarfabrieken die hier zou komen kon zien en ruiken dat de grote Os lekker te keer was gegaan.


Vervolgens was het tijd voor de jacht (denken wij), want Os ging over tot de sluipgang die wij van hem kennen als hij op een vlinder of ander vliegebeestje afgaat. Nou, we waren erg benieuwd wie of wat deze keer zijn slachtoffer dan wel mocht wezen.
O jee, het zag ernaar uit dat Os het in zijn suffe bol had gehaald om Japekoppie (die net wat vers gras aan het kauwen was) aan te vallen. Maar juist op het moment dat Os heen en weer begon te wiebelen (wat de laatste voorbereiding op de grote sprong betekent), keek Japekop op en zond de Os een vernietigende blik toe. Tja, en toen bedacht de Os zich (erg verstandig van hem) en hij wijzigde zijn plannen.
Lekker nog even heen en weer rennen dan maar? Heel goed voor de lijn en de conditie, maar ook vooral nuttig om al die spierbundels in stand te houden.

Wel, mevrouw K. was (net als de fotograaf trouwens) in elk geval erg blij dat ze toch nog met Oscar op stap was gegaan en heeft erg om hem moeten lachen. Jammer alleen dat Os wat later vergat zijn vacht even uit te schudden en alle aarde en andere rotzooi meebracht naar onze sofa. Maar een kniesoor die daar op let, heh? Daarom.

4 opmerkingen:

katja zei

Whahaha, die laatste foto!

Frans zei

Zeker weten Os is Zen.
Die waanzinnige laatste foto is de Tai-Chi vlinderbuikduik.

Ling Ket Djaai zei

Foto 3:
Is in Tai Chi binnen het ZEN Boeddhisme de Boomomarmings Verbintenis rite, waarvan poes Os getuigt.

de hoofdredacteur zei

Wij zijn Frans en Ling K.D. ontzettend dankbaar voor hun uitleg over wat Oscar doet en de betekenis daarvan. Wij denken er zelfs over een Zen-opleiding voor Haarfabrieken te beginnen, maar dan niet zonder eerst deze mensen te raadplegen natuurlijk. Mevrouw Katblad wil deze opleiding ook graag volgen, samen met de haarfabrieken. Alhoewel zij de vlinderbuikduik niet zo ziet zitten, wil zij zich wel bekwamen in de Boomomarmings dinges, maar dan mogen er niet teveel beestjes over het schors kruipen (dit in verband met één van haar fobieën).
Wat kost zo'n opleiding eigenlijk?