Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 26 april 2012

Van noord naar zuid etc.

Hoewel veel andere planten niet meer lijken te kunnen herstellen van de winter-vorst-klap, is de Kiwi in de Hoftuin bezig (hoezo niet helemaal winterhard?) aan een groeispurt. En Harremans (ook wel Karremans genoemd als hij weer eens "niet zo lief" heeft gedaan) bewaakt dat groeiproces en zorgt ervoor dat er geen haarfabrieken van buiten (illegalen genoemd) de nog prille, nieuwe loten komen testen of iets dergelijks.
(Op bovenstaande foto kunt u zien hoe de kiwi langs de dakgoot naar het schuurtje is gekropen.)


Op deze foto ziet u de nieuwe bladeren van de Kiwi. De haarfabrieken kunnen overigens op verschillende manieren de dakgoot bereiken. De meest makkelijke manier is via een buurtuintje (stenen bbq, muurtje, schuurdakje, goot), maar er zijn ook slimmerds die gewoon via de stam van de plant omhoog klimmen en zo al direct bij aanvang van hun expeditie de heerlijke geuren van de kiwiplant kunnen opsnuiven.
Uiteraard kent ook Harry beide routes; hij woont hier immers al langer (namelijk vanaf 2006) en heeft de Hoftuin intussen van noord naar zuid en van oost naar west geanalyseerd en in kaart gebracht. Dat natuurlijk samen met zijn broer Panda, want zij arriveerden hier tegelijk en vooral in hun jonge jaren deden zij alles samen.

Wel, het toeval wil dat Harry en Panda ook allebei op dezelfde dag jarig zijn, namelijk a.s. zondag! Zij worden dan inderdaad 6 jaar. Het LKB wenst de broertjes een gezellige dag toe met veel lekkere hapjes en zonder al te veel illegale tuinbezoekers, hoewel wij niet uitsluiten dat er een reportersploeg van het LKB langskomt om hen te feliciteren.

4 opmerkingen:

Jacq. zei

Ha, mijn Moppie is zondag ook jarig; alleen hij wordt al weer 12 jaar! Ik zit ook nog te denken om een kiwi plant aan te schaffen maar ik denk dat ie het niet lang volhoudt met de haarfabrieken in de buurt...

Anoniem zei

Kippengaas? Het zou zo'n mooi verjaarscadeau voor hem zijn!

Mevrouw Katblad zei

Er ging iets mis. Vorig bericht was van mij dus.

ina zei

Hiep hiep hoera voor Panda en Harry en natuurlijk ook voor Moppie. Nog vele jaren in gezondheid toegewenst allemaal.