Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 2 april 2012

Dak gehalveerd en glasboer weg

Tot grote teleurstelling van vele haarfabrieken uit de Katbladstraat is het dak van het zo populaire wielhuis gehalveerd. En daarmee zijn dus helaas de handige kuilen met vers regenwater verdwenen.
Mevrouw K. overweegt nu de vrijgekomen achterbak te vullen met zachte kussentjes en Nepeta-planten, maar moet daarvoor eerst nog toestemming aan de eigenaar van het vehikel vragen.

Nog een nieuwtje: de glasboer die zijn opslag in het huis op de achtergrond had, is weg. Dat betekent dat u geen foto's in ons Katblad meer zult aantreffen met daarop die vreselijke stalen rekken met glasplaten (stonden altijd geparkeerd op deze plek). Onze fotograaf is erg blij met deze ontwikkeling.

8 opmerkingen:

Frans zei

Wat een goed idee Mevr. K. een verhoogde zitkuil voor haarfabrieken.
En met Nepeta-planten erbij een sortement relaxede kattenkoffieshop op wielen, zeg maar.

ina zei

Dus de zwembaden zijn gesloten? Niet zo handig, zo net voor de zomer..

Mevrouw Katblad zei

Helaas, de eigenaar is vanavond weggereden in het voertuig. Het is de vraag of hij nog terugkomt, en mocht dat gebeuren is het ook nog de vraag of er dan nog een parkeerplek in de Katbladstraat beschikbaar is. Wij kunnen niet anders dan in lijdzaamheid afwachten..., zeg maar.

ina zei

Weggereden? Toch wel met een paard ervoor? U maakt mij niet wijs dat dat geval nog zelfstandig kon bewegen. Of beledig ik nu iemand?

Frans zei

Misschien heeft dat rollend plastic pluizenmotel het hazenpad gekozen.
De mare ging dat wegenbelasting voor oldtimers heringevoerd zou worden.

Anoniem zei

Ik zag net Oscar's wielhuis naast het gevaarlijke water staan. Zou dit de oplossing voor Os' Kade-inspectie-probleem kunnen zijn?

Anoniem zei

Ik zag net Oscar's wielhuis bij het Gevaarlijke Water staan. Zou dit de oplossing voor Os' Kade-inspectie-probleem kunnen zijn?

de redactie zei

@sanne: alleen als het dak weer uitgevouwen wordt!