Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 3 april 2012

Narigheid met toch een positief puntje

Vanmiddag zijn mens MaGiz en mevrouw Katblad met Wamy naar de dierenarts geweest. Wamy had namelijk enkele open wonden op zijn staart die niet goed wilden helen.
Wamy protesteerde hevig in de reismand, maar eenmaal in het wielhuis begon hij erg klaaglijk te mauwen. Wij hadden de Wams nog nooit zo zielig meegemaakt.
Wel, de dierenarts kon, na de wondjes bekeken te hebben, niet anders concluderen dan dat Wams gebeten moest zijn door een blafbeest. Een "slagtand" van dit verschrikkelijke beest was dwars door Wamy's staart heen gedrongen en had derhalve gezorgd voor twee flinke, bloederige wonden.
De wonden werden schoongemaakt en Wams kreeg daarna ook nog twee prikjes. Tijdens de behandeling drukte het kleine kattenventje zijn koppie helemaal tegen MaGiz aan, in een poging weg te kruipen in haar jas of trui.
Helaas was de fotograaf niet meegekomen om daarvan foto's te maken; de camera was op de redactie op de tafel blijven liggen. Maar dat vond eigenlijk niemand echt erg en u zult ons best op ons woord geloven, toch?
Het plan was om Wams ook nog te laten inenten en chippen, maar zoiets gaat niet samen met de antibiotica-injecties, de pillen die hij meekreeg en zijn mogelijke verminderde weerstand (je weet maar nooit met die gore blafbeesttanden). Dus die APK moet maar bij een volgend dierenartsbezoek.
In elk geval heeft mevrouw Katblad hieruit (het voorgenomen volgend bezoek aan de dierenarts) geconcludeerd dat de verblijfsvergunning van de Wams zo goed als rond is en hij niet meer zal terugkeren naar zijn moeder. Bij alle ellende dus toch nog een belangrijk positief punt. Natuurlijk zullen wij dit heugelijke feit gaan vieren zodra Wamy weer helemaal hersteld is!
Heel veel beterschap, Wams!

12 opmerkingen:

johanna zei

Ik geloof U graag zonder foto's.
Godzijdank is het goed gekomen, ik had anders ook niet geweten hoe ik heelhuids het weekend gehaald had.

ina zei

Arme Wamy! Sterkte met de verzorging, MaGiz, geef de Wams maar lekker veel snoepjes.

katja zei

Gedverderrie, wat een rotidee dat iemand blijkbaar zijn hond de kans heeft gegeven Wamy in zijn staart te bijten!
Hopelijk geneest het nu snel. Arme Wamy!

Annemieke zei

Arme Wamy! Stom blafbeest! Gelukkig dat hij in goede handen was bij de dierenarts en dat zijn verblijfsvergunning zo goed als rond is.

Martijn zei

Ik ben er wel voor om na de revolutie blafmonsters af te schaffen.
Anderzijds is de lievve zwarte hond van de appetijtelijke buurvrouw op de hoek wel weer om op te eten. Blijft moeilijk.

Hans zei

Ja,

blafbeeesten hebben vuile tanden, vooral die snijtanden. Ik heb een roodwangschildpad in mijn vijver die dooreen vriend van me gevoinden is, jaren geleden, op straat, met een heel diepe blafbeest steekwond. Maar nu weer kerngezond is.

de hoofdredacteur zei

Aan allen: niet alle blafbeesten zijn slecht, vaak ligt het aan hun opvoeding, dus aan de mens. Veel zijn te lang alleen thuis en kunnen hun energie niet kwijt (te korte wandelingetjes in de stad). Als ze dan los mogen lopen worden ze helemaal gek. Onopgevoede, agressieve honden zouden niet los mogen lopen.

Hans zei

Probleempje inderdaad. Ik vind lieve blafbeesten even lief als katten. Vraag maar aan Nathalie en Bart! Die houden ook zowel van blafbeesten als van katten.

Hans zei

@Martijn.

Wat bedoel je? Is de buurvrouw om op te eten of de hond van de buurvrouw?

Baby pangang schijnt ook niet te versmaden zijn.

Jacq. zei

Ik heb ook een erg lief blafbeestje en zij zal mijn 2 haarfabrieken geen kwaad doen. Maar zodra zij een vreemde haarfabriek ziet, rent ze er ook achteraan. Maar blijft de haarfabriek staan,durft zij ook niets meer. Even voor de duidelijkheid:ik laat uiteraard niet toe dat ze vreemde haarfabrieken achterna rent maar kan het niet altijd voorkomen (als ze in de tuin komen waar ze ook net is).De haarfabriek heeft altijd 'gewonnen' omdat ie ook in bomen en zo kan klimmen (gelukkig maar!)

Martijn zei

@Hans: gezien de opmerkingen over opvoeding boven van Mevr. K. beiden natuurlijk. Ik hoorde dat de Volkrepubliek China het eten van honden wil gaan ontmoedigen.
En dat de binnenkant van het dijbeen het lekkerst is.

de hoofdredacteur zei

Ja en zo kan die wel weer!
Mevrouw K. sluit nu deze weerzinwekkende discussie. Mochten de heren verder willen praten, toen ze dat maar privé! Tjongejonge...