Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 15 augustus 2011

Recht van overpad

Gezeten aan de lunch (Japekoppie had zijn fliebertjes kaas al achter de kiezen) hoorden wij opeens een hoop lawaai. Mevrouw Katblad had visite, maar liet die natuurlijk direct in de steek om met haar camera naar buiten te rennen. Daar zag zij Simba en Japekoppie tegenover elkaar staan, en ze deden niet bepaald lief, zo te zeggen. Nee, er werd flink gescholden en gekrijst.
Voorzichtig probeerde mevrouw K. dichterbij te komen.


Gelukkig trokken de twee amokmakers zich niet veel aan van de aanwezigheid van de fotograaf, dus konden wij de situatie goed bestuderen.
Dat er ruzie was hadden wij al geconstateerd. Maar waarover die ruzie ging, dat was nog onduidelijk. De fotograaf bleef dus nog even rondhangen om meer aan de weet te komen.

Doch opeens draaide Simba zich om en liep in de richting van de Kruidentuin.
Japekoppie, die blijkbaar zijn punt nog niet helemaal had kunnen maken, ging achter hem aan. En daar weer achteraan ging de fotograaf, want die wilde niets van de sensatie missen uiteraard. En u natuurlijk ook niet, heh?Ja, er was nog iemand die niets wilde missen van de ruzie, en dat was Oscar.
Japekoppie schreeuwde tegen Simba dat hij niet zomaar kon weglopen omdat ze nog niet uitgepraat (!) waren, en Simba keerde zich zowaar om. Vervolgens werd de scheldpartij hervat.

Jawel, daar stonden ze weer tegenover elkaar.
Japie gilde dat Simba niet het recht had over zijn stoep langs de redactie te lopen; hij moest voortaan maar omlopen. Simba gilde terug dat hij recht van overpad had en dat Japekoppie niet zo moeilijk moest doen over die paar stappen langs zijn huis. Hij (Simba) had toch immers nergens lopen markeren? Nou, wat was het probleem dan?
De fotograaf wilde het antwoord daarop ook wel weten en zette de camera op de filmstand.

Heeft u het ook niet helemaal goed kunnen verstaan? Wij dus ook niet.

In elk geval ging het gekissebis nog een tijdje door, al werd het geschreeuw steeds minder en nam het volume ervan ook af.


Ondertussen was het publiek toegestroomd. Allemaal probeerden de haarfabrieken zo goed mogelijk te zien wat er nu precies gebeurde en zo goed mogelijk te luisteren naar wat er werd gezegd. Maar langzaam verstomden de klanken en opeens was de ruzie voorbij. Daarna konden wij gerustgesteld weer terug naar de redactie om de lunch te hervatten. Nee, Japekop kwam niet terug voor nog wat fliebertjes want daar stond blijkbaar zijn pet niet (meer) naar. En het publiek ging weer over tot de orde van de dag, wat dat ook mag wezen (waarschijnlijk gewoon wat zooien en klooien, toch?).

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Schitterende reportage!
Het publiek hoopte op een gladiatorengevecht (Ave mevrouw K.! Morituri te salutant!) maar de heren waren zo aan elkaar gewaagd dat ze verstandig genoeg het publiek teleurgesteld naar huis te laten gaan. Om je te bescheuren die toeschouwers! Cera doet nog haar uiterste best om om de plantenpot te kijken toch maar niets van het schouwspel te missen en Oscar is er zowaar bij gaan liggen hetgeen een goed-Romeinse gewoonte is, alleen wel aan de dis en niet in de arena. Bermtoerisme. Ze hadden wel de beste plaatsen uitgezocht.

de hoofdredacteur zei

De fotograaf had het op het moment zelf te druk met fotograferen, maar bij het terugzien van de foto's hebben wij zitten hikken van de lol!
Dank u voor uw geestige reactie!

Annemieke zei

Inderdaad geweldig hoe het publiek toekijkt! Oscar was er in het filmpje ook al bij - Boez en Cera zijn iets bedeesder (maar niet minder nieuwsgierig).

Hans zei

Ik heb nog niet eerder gerealiseerd dat Simba zo mooi is!

Mary zei

Ik volg uw blogjes op het katblad TE weinig merk ik nu, want onze Simba heeft hier een identiteit die ik nauwelijks van hem ken haha!
Wat een briljante reportage van deze ruzie en wat een mooi gezicht; het toestromend publiek!

Groetjes,
Mary