Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 21 augustus 2011

Smakelijk!

Oscar kwam uit de Kruidentuin waar hij een vlinder had gevangen. Hij bracht het beestje bij de boom voor de redactie, waar net op dat moment Loesie aan het rondscharrelen was.
Wel, u ziet, Loesie toonde veel belangstelling voor Os en zijn vlinder. En Oscar voerde een show op door het fladderbeestje van zijn bek over te brengen naar tussen zijn poten, en dan weer terug.

Loesie haalde het niet in haar koppie om zich van dichtbij te gaan bemoeien met Os en zijn vlinder.
En Os at tenslotte het beestje op omdat hij zo'n vreselijke honger had. Ja, Os krijgt namelijk nooit iets te eten en moet het dus hebben van het vangen en eten van prooien. Gelooft u het? Nou, wij dus ook niet. En verder doen wij het zwijgen er maar toe.

5 opmerkingen:

ina zei

Loesie mag weer los, zie ik. Fijn voor haar. Ze is goed op haar gemak, zo te zien.

Annemieke zei

Arme vlinder! Maar mooi speelgoed natuurlijk - zeker als je zo hongerig bent als Oscar ;)
Loesi is nog steeds superschattig - blij dat ze weer terug is.

Abigail zei

Misschien als we Oscar vertellen dat sommige vlinders inmiddels behoren tot de uitstervende soort, dat hij dat niet meer doet? Hmm, betwijfel het. Speels. En schattig. Dat is hij.

de redactie zei

@Abigail:
Oscar laat u weten dat het in de Kruidentuin stikt van de witte vlinders en dat ze zowat zijn bek binnenvliegen.

Hans zei

Dat vlinders uitsterven komt door een insecticide dat per direct verboden moet worden, maar zolang staatsecretaris Bleker hier zit (CDA: de Bijbel zegt: onderwerpt alles ter uwer voordeel)zal dat niet gebeuren. Als dat middel, dat ook honingbijen doodt verboden is, zal het evenbicht snel herstellen, maar eerst die troep de wereld uit!
Zal wel gebeuren, want zonder honingbijen geen appels, peren, tomaten, paprika's etc.)