Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 3 augustus 2011

Drinkmethoden

Laatst hadden wij het nog over hoe alle haarfabrieken op een verschillende manier uit de grote bak staan te drinken, en nu dus kwam Gizmo daar nog een bijzondere wijze aan toevoegen.
Ja, want de Miss roert voordat zij gaat drinken met haar rechterpoot door het water! En tijdens het drinken gaat zij daarmee door!
Waarom ze dat doet?
Wel, het kan zijn dat zij stromend water lekkerder vindt, of dat de drijvende blaadjes of insecten op afstand gehouden moeten worden. Het kan ook zijn dat zij tijdens het drinken niet haar eigen spiegelbeeld wenst te zien.
In elk geval hebben wij nu al zoveel drinkmethoden waargenomen dat wij daar maar eens een lijstje van moeten samenstellen. Mevrouw Katblad zal zich daarmee binnenkort gaan bezighouden...

Geen opmerkingen: