Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 3 augustus 2011

Het bewijs

Sonny Boy:
Goed dat ik u hier tegen kom, mevrouw Katblad. Is de fotograaf daar ook? Nog beter. Ja, want ik wilde u vragen een plaatje van mij te schieten. Hier en nu, inderdaad. En die laat u straks dan aan mijn mens zien, die foto. Waarom?
Wel, mijn mens denkt dat ik nog steeds niet weet hoe ik via het balkon naar huis terug moet keren. Ook wel een beetje mijn eigen schuld want meestal meld ik me bij de voordeur, maar dat is meer voor het gemak, zeg maar. Mijn gemak inderdaad. Doch met die foto hebben we het bewijs in handen en poten dat ik dus best wel weet hoe ik via de Muizentuin naar huis moet, en dat ik dat doe ook. Want ik ga namelijk over een uurtje ofzo weer naar huis voor een dutje. Via het balkon dus. Ja, mijn mens ligt dan nog te slapen en zal dat voorlopig wel blijven doen want het was weer erg laat vannacht, en dus zal ze weer niet waarnemen dat ik via het balkon naar huis kom. Nee, ze zal denken dat ik niet weggeweest ben.
Op uw foto staan toch datum en tijd? En u ziet haar wellicht vanmiddag op het terras? Violá. Dan laat u haar deze foto zien. Het bewijs dat ik niet zo achterlijk ben als zij denkt inderdaad. Hebben we een deal, mevrouw Katblad? Dan loop ik nu nog even mijn rondje. Heerlijk weertje, niet?