Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 24 augustus 2011

Gezellige boel

Zo'n beetje alle haarfabrieken uit de buurt zijn al langs geweest om onze feesttafel te bezoeken.
Over de bewaking werd niets afgesproken, maar de beveiliging wordt zonder overleg goed geregeld, en op de foto ziet u Charli in de rol van takkenbewaker; hij was net mevrouw Troy opgevolgd omdat zij even een dutje moest gaan doen.
De kiwi-takken hebben dus nog niet aan kracht en aantrekkelijkheid ingeboet lijkt het, want anders zouden ze niet bewaakt te hoeven worden, wel?
Onder de tafel ziet u Loesie zitten, want ook zij had haar neus gevolgd en zodoende, op die plek, een kiwi-tak ontdekt.
En toen Loesie van opperste genot een beetje met haar takje ging liggen rollen, kwam Mis Giz om de hoek kijken.
Ja, het werd daar weer eens een gezellige boel!


Hoewel, toen de twee dames naar elkaar begonnen te meppen werd het natuurlijk weer minder gezellig, maar gelukkig duurden de irritaties niet zo lang.

Even later is het bovenop de tafel ook weer druk. Mevrouw Troy heeft de bewaking weer van Charli overgenomen, Cera zit daarnaast een beetje te mokken omdat ze vindt dat zij nu eigenlijk aan de beurt is, Sonny loopt achterlangs en zou vervolgens heel stiekem een takje van de tafel trekken, Oscar had dat al eerder gedaan en zit naast de bank te genieten van zijn eigen tak. Het regende licht maar daar had iedereen blijkbaar lak aan of in elk geval geen moeite mee.
Natuurlijk vond Japekoppie het weer te druk, en hij zou later nog komen om aan een takje te snuiven, evenals de Boez trouwens. Verder zagen wij nog Simba langskomen, hebben wij Lima onder de tafel zien zitten, en ook Myo kwam nog snuffelen, overigens weer goed ter poot maar wel met boze blik. Het gevecht met Thassos zit hem waarschijnlijk nog een beetje dwars....

3 opmerkingen:

de hoofdredacteur zei

Lezeres mevrouw Inge maakte er ons op attent dat het Charli is die naast Cera op de tafel zit (laatste foto) en niet T. Troy. Ze heeft helemaal gelijk! Ach ja, moeder en oudste zoon lijken erg op elkaar en blijkbaar had mevrouw K. haar brilletje niet op...

katja zei

Ik wilde net hetzelfde gaan schrijven, maar zie dat Inge me allang voor was :-)

Als ik weer eens in de buurt ben moet ik toch ook eens zo'n takje vragen aan mevrouw Katblad, voor Faffie.

Ik ben wel aan het proberen m'n eigen kiwiplant te kweken, maar de enige zaailing die opkwam is al maanden niet hoger dan drie centimeter.

Inge zei

't is omdat ik zo gezellig met Charlie, Cera en Os heb zitten spelen met de stokjes op dat moment anders was het me ook niet opgevallen.....
Charlie lijkt zo op zijn moeder, alleen heeft hij zoveel kilo extra.....