Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 13 augustus 2011

Rioolgeur en vechtpartij

Vanochtend vroeg zat Os al klaar voor een kleine verkenningsronde door de buurt. Os staat (of ligt) namelijk altijd (dag en nacht lijkt het soms wel) klaar om op reportage te gaan!
Wel, mevrouw Katblad ging met hem naar de Hoftuin, en daar zagen wij zomaar Igor weer eens rondstruinen. Zodra Igor de Os in het oog kreeg ging hij hem volgen. Ja, om dus weer onder die staart te kijken, heh? Maar Oscar had daar nog steeds geen zin in. Dus de zoveelste poging van Igor was wederom gedoemd te mislukken.Want onze reporter kroop direct weg in de graspollen. Of ertussen, zo u wilt. Levert altijd weer een leuk foto op en Os kon zo lekker gras gaan kauwen terwijl Igor effe niet meer wist wat nu aan te vangen.Nee, Igor zat daardoor niet direct in de put maar ging er wel bovenop liggen. Dat hebben wij trouwens al vaker van hem gezien, dat putliggen. Als Igor zijn zin niet krijgt, zoekt hij dat rooster op en gaat daar een partij moeilijk zitten doen. Of vindt hij de geuren die uit het riool opstijgen misschien erg lekker? Wie zal het zeggen.

Wat er vervolgens gebeurde? Laten wij naar de volgende foto gaan om dat te zien!

Ah, Igor kreeg geen contact met Oscar, had ondertussen genoeg putgeur opgesnoven en ging daarna wat rondjes lopen door de Hoftuin.
Hij liep naar het luikje van Myo en snuffelde daar wat aan, verkende het gebied rond de deur van Harry en Panda en kwam toen weer terug bij de put. Ja, een beetje onrustig was hij wel.
Wij hoorden dat er bij Igor thuis wat onrust is ontstaan door het verscheiden van Bonya, dat de dames Lotje en Caja elkaar regelmatig in de haren vliegen en wellicht is Igor daardoor een beetje aangedaan?


Wel, mevrouw Katblad ging voor haar eigen rust op een muurtje in het midden van de tuin zitten, en daar kwam opeens de Boez op haar toelopen.
Inderdaad, een verwijtende blik, want waarom hadden wij niet op de Boez gewacht en tegen hem gezegd dat wij met Os naar de Hoftuin gingen?
Nou Boez, dat zit zo, wij hebben je wel degelijk geroepen en op je staan wachten, maar je had blijkbaar weer andere, meer belangrijkere dingen te doen, heh? En toen je dus niet kwam zijn we zonder jou vertrokken. Maar fijn dat je toch nog bent gekomen.


De Os dacht daar net zo over en kwam er gezellig bij. En daar Igor verder toch niks te doen had was hij de Os gevolgd en stond daar een beetje te kijken naar wat er verder ging gebeuren.
Wel, mevrouw K. was daar ook erg benieuwd naar en hield de camera in de aanslag.
Maar wat was het eigenlijk toch heerlijk rustig. Os lag aan wat grassprieten te knabbelen, Igor stond ernaar te kijken en achter mevrouw K. zat de Boez op zijn luie rozijntje. Maar die rust kon elke moment over zijn, want wij weten dat dergelijke vredige momenten opeens zomaar kunnen worden verstoord. Haarfabrieken, heh?

En inderdaad.
De Boez had blijkbaar helemaal geen behoefte aan rust en sprong ineens boven op de Os. Igor schrok ervan en deed een stapje achteruit. Mevrouw K. schrok ook van deze plotselinge actie van de Boez maar bleef bij zinnen gelukkig en drukte af. Ja, want dit verslag moet wel compleet zijn, toch? Daarom.


De beide vriendjes rolden zo wild over de stenen dat Igor maar even wat meer afstand nam. Vandaar dat hij niet meer op deze foto te zien is dus.
De Boez was weer eens lekker dominant bezig en Oscar moest er daarom op toezien hoe zijn vriendje zich groot maakte en een beetje (nadrukkelijk) arrogant zat te doen. Mevrouw K. had het graag anders gezien maar heeft dit soort dingen nu eenmaal niet in de hand. Ja, Boez wil graag de stoere vent uithangen en soms gaat dat ten koste van de Os. Jammer, want Os is een goeierd en we zien niet graag dat hij onderdrukt wordt door zijn beste vriendje. Tsja.....

We vonden het daarom stiekem ook best wel gaaf dat Os erin slaagde om de Boez in zijn poot te bijten.Daarna probeerde de Os aan Boez te ontsnappen, maar helaas werd hij ingehaald door het fanatieke ventje en een eindje verderop begon het gevecht opnieuw.
Wij werden zo in beslag genomen door dit gerollebol dat wij Igor uit het oog waren verloren. Was hij ondertussen naar huis gegaan? Of zat hij misschien ergens te kijken naar deze machtsstrijd?


Toen de vechtpartij over was, ging de Boez even uitrusten onder het bankje in de Kiwituin. U ziet daar ook (achter de gele gieter) Igor zitten. Waar hij nu al die tijd had uitgehangen weten wij niet, maar nu zat hij dus daar, naast de onderste takken van de Kiwiplant.Maar Igor voelde zich daar niet meer zo op zijn gemak toen hij van zo dichtbij werd gadegeslagen door onze Boezelmans. Nee, geen wonder want hij had diezelfde Boez natuurlijk net nog in gevecht gezien met de Os en dus kunnen wij ons voorstellen dat Igor de Boez vreesde. Igor deed dus net alsof zijn neus bloedde en alsof hij de Boez niet zag, en verliet de Kiwituin als onschuldige toeschouwer die toevallig net op de verkeerde tijd op de verkeerde plek had gezeten. Ja, wij meende hem een deuntje te horen fluiten in de trend van "Klein Vogelijn op Groene Tak". En jawel, hij kwam ermee weg want de Boez verroerde zich niet en keek hem slechts na.

Igor verdween in de richting van de trap; hij had blijkbaar genoeg gezien en meegemaakt.
En mevrouw Katblad was zo langszamenhand wel toe een een kopje Nespresso, dus riep zij haar reporters op om het Hof te verlaten.
Wel, het was een heftig begin van de dag geweest en er zou vast nog wel meer voorvallen, na de koffie.
Maar daar leest u dan weer in een volgend bericht over.

5 opmerkingen:

Annemieke zei

Arme Igor! Weet natuurlijk niet meer waar hij aan toe is nu de verhoudingen thuis verstoord zijn.
En waarom is mw katblad zo laat (of zo vroeg) nog op?

mevrouw K. zei

Soms zijn er dingen die niet kunnen wachten. Dus was het laat op, en dat twee keer als u begrijpt wat wij bedoelen!

ina zei

Als Igor graag aan putten ruikt begrijp ik ook waarom hij altijd onder ieders staart wil snuffelen.

Hans zei

Mmmmm. . . . . Rare smaak hebben katten soms. Ik denk dat gezien de getoonde tolerantie van de katten bij jou , na het verscheiden van Bonya er niet veel veranderd zal zijn.

Mvgr

Hans

ina zei

@Hans: de katten zijn toch wel een beetje hun nieuwe evenwicht aan het zoeken met kleine vechtpartijtjes tussen Igor en Lotje en Lotje en Caja. Iwan vindt alles best.