Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 11 augustus 2011

Geroosterde stokjes niet meer in trek

Enkele dagen terug heeft mevrouw Katblad een poging gedaan om de kiwi-stokjes te drogen in de oven; wij schreven daarover al eerder.
Wij zetten de oven op 50 graden, maar volgens onze bioloog was dat eigenlijk al teveel warmte.
Mevrouw Katblad "roosterde" de stokjes eerst nog met de ovendeur dicht, totdat zij opeens bedacht dat de vochtige lucht dan niet weg kon.
Eigenlijk was ze sowieso een beetje haastig (en onbezonnen) aan deze droog-actie begonnen, maar dat was omdat de stokjes lagen te beschimmelen, en schimmels lijken ook altijd haast te hebben. Vandaar dus.

Wel, de keuken vulde zich al gauw met een voor de mens ondraaglijke lucht, die echter voor de katten wél zeer aangenaam was.
Zo kregen wij achter elkaar een aantal nieuwsgierige bezoekers. Zij kwamen de keuken binnen om aldaar zeer tevreden een paar rondjes te lopen, rek- en strekoefeningen te doen en vooral die vreemde geur op te snuiven.


Zo zagen wij de Boez (foto boven) rond de oven scharrelen, Oscar (hiernaast) kwam even lekker snuiven maar ook mevrouw Troy, Japekoppie en Cera gingen in de keuken op zoek naar de verborgen schat.

Echter, nadat wij de stokjes weer uit de oven hadden gehaald en ze op een dienblad hadden uitgespreid, was er geen haarfabriek die nog belangstelling had voor dit genotsmiddel. Hebben wij door onze droogactie de lekkere geur en kalmerende werking eruit verdreven? Of hebben onze haarfabrieken zoveel van die geur opgesnoven dat ze het voorlopig effe zat zijn? Wij weten het niet en zullen hen de stokjes over een tijdje nogmaals aanbieden.
Ondertussen hebben wij vernomen dat de Actinidia polygama 
de beste kiwi-soort is als je je haarfabrieken blij wilt maken, en misschien kunnen wij deze soort aanschaffen en bij de redactie planten. Afschermen van zo'n jonge plant is dan wel noodzakelijk, want wij hebben gelezen dat katten een dergelijke plant direct in bezit nemen en helemaal kaalvreten, en dus vernielen. En omdat zo'n plant veel zon nodig heeft, zullen we bij de gemeente een verzoek moeten indienen voor het kappen van twee bomen in de straat; die zetten ons huis teveel in de schaduw namelijk. Nou, het zal niet allemaal zo eenvoudig worden, het onderhouden van zo'n kiwi-klimmer!

9 opmerkingen:

Hans zei

Actinidia sinensis, de gewone kiwi,
staat in de Hortus in de schaduw en doet het daar prima. Alleen worden de vruchten bijna nooit rijp.

Anoniem zei

Twee levende bomen laten kappen voor een plantje? Bomen geven zuurstof af en nemen kooldioxide (CO2, u weet wel).

mevrouw K. zei

Oh oh, mevrouw Abigail, wat bent u toch serieus. Maakt u zich maar geen zorgen om die bomen. U denkt toch echt niet dat......? Nee, vast niet! Of wel?

Annemieke zei

Toch jammer dat het drogen niet gelukt is...Volgende keer eerder takjes verzamelen (voor de schimmel zijn kans heeft gezien) en minder heet drogen. Of aanbieden aan een kiwiplant bezitter om te helpen met het snoeien van de plant?

de redactie zei

Ja, wij hebben al beslag gelegd op het afval van alle komende snoeibeurten, en mogen zelfs zelf takjes afknippen, maar moeten daarvoor wel het dak op. We kunnen ook natuurlijk Hans vragen om eens even wat takjes in de Hortus te verzamelen als men daar aan het snoeien slaat!

Anoniem zei

Mevrouw K., er gaan dagelijks o.m. in vele gemeenten in Nederland zeer gezonde bomen tegen de grond voor onzinredenen en niet alleen op basis van winstbejag, die vaak niet veel vreemder zijn dan uw kennelijke grap, dus je kan soms niet serieus zoals u dat pleegt te noemen, zijn. God heeft namelijk vele soorten onderdanen rondlopen op deze bol.

de hoofdredacteur zei

@Abigail:
Niet serieus genoeg, bedoelt u?
Wel Abigail, mevrouw K. is dat station gepasseerd en daardoor een stuk minder depressief. Als zij af en toe te ironisch (of cynisch)bij u overkomt dan spijt ons dat. Zo heeft iedereen zijn eigen wijze om te overleven in deze krankzinnige wereld.
Had u trouwens de koptekst van ons Katblad al eens gelezen?

Anoniem zei

@mevrouw K. Ik heb de ganse week zo weinig geslapen en veel gedaan en heb nou ook al een zich meldende maag (honger!) dat ik eigenlijk niets eens meer begrijp wat u bedoelt en dat is - was het maar waar - in het geheel niet ironisch, cynisch of hatelijk bedoeld.
Ik ga na mijn lunch dus op mijn vrije middag gewoon maar naar het Cobra Museum en hoop onderweg niet te verzuipen in de regen al heb ik twee zwemdiploma's (Bent u daar nog, mevrouw K.?) Een fijn weekend voor alle lezers die dieren en bomen een goed hart toedragen.

mw. Katblad zei

Zullen wij u een boterhammetje kaas komen brengen?
Zorg goed voor uzelf mevrouw Abigail, anders gaat het mis....
Ook een fijn weekend!