Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 1 augustus 2011

Nog wat eng...

Afgelopen weekend zagen wij Juffrouw Sokkevoet met haar familie een wandelingetje maken. Ja, wij zijn dus niet de enige mensen die dat doen!
Wel, juf Sokkevoet vindt wandelen met haar mensen enig, vooral als het rustig in de straat is.
Ze liep gewoon midden op de weg en ging van boom tot boom en van wielhuis tot wielhuis. U ziet haar hier even stilstaan. Mooi dat ze dat deed, want ze liep nogal snel, het was al een beetje aan het schemeren en dat kan onze camera dus niet hebben helaas......
Waarom stond zij stil, wilt u misschien weten?
Niet voor de foto, want daar heeft zij lak aan.

Nee, zij keek waar haar huisgenoot Colombus bleef. En die had het gewoon even erg druk met het bestuderen van een boom.
Columbus is namelijk nog niet zo vaak buiten geweest omdat hij dat nog eng vindt. Vooral in vreemd gebied voelt hij zich niet zo op zijn gemak, maar nu met de hele familie bij elkaar was hij minder gestrest.
Wel, wij hopen dat het mooie weer de familie wat vaker naar buiten lokt, want dat is weer leuk voor ons Katblad, heh? Ja, zo is het maar net!

2 opmerkingen:

ina zei

Wat een leuk stel. Zijn ze broer en zus?

de redactie zei

Nee hoor! Juffr. S. woont er al wat langer, Columbus is van later. Het verhaal over die twee komt nog!