Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 16 augustus 2011

Happie Happie.....

Als je "Happie Happie" roept naar Myo, raakt hij helemaal opgewonden. Want dat betekent voor hem dat hij iets te eten krijgt en eten is zijn allergrootste hobby. Dat vertelde Myo's mens ons en we kregen gelijk een demonstratie.
Maar vervolgens bleven de hapjes uit want het mens zat net gezellig een bordspel in de Hoftuin te spelen en bovendien was het nog geen happies-tijd voor Myo, zei hij.
Wij protesteerden. Eerst dat arme poezie blij maken en dan niks geven? Nee, er moesten een paar snoepies gehaald worden want je mag je haarfabriek niet voor de gek houden, wel? Dus mens ging snoepies halen en wierp ze één voor één in de richting van Myo. En zo kregen we een leuke show te zien.

Nu is Myo dus een flinke kater, en daarom was het zo leuk om te zien hoe mooi hij kan springen en duiken opdat zijn lekkers niet verloren gaat en bijvoorbeeld in een put rolt of gestolen wordt door een andere haarfabriek.
Ja, want het publiek was natuurlijk al toegestroomd!Sonny bijvoorbeeld was bovenop de trap gaan zitten om de sprongen van Myo beter te kunnen zien, en eventuele weggerolde snoepies ook.Oscar was er ook, maar die zat er natuurlijk bij omdat hij reporter is en later verslag moet uitbrengen bij het Katblad.
Alleen snapte de Os niet zo goed wat er gebeurde, want hijzelf doet namelijk niet aan snoepies.

Gizmo had al een drukke dag achter de rug en verkoos liggend op een bankje de verrichtingen van Myo te bekijken. Erg geïnteresseerd was ze echter niet want ze sloot regelmatig even haar ogen....

Wel, dat was een moeilijke sprong! Bijna een dubbele rietberger, maar zeker een hele schroef! Bovendien wist Myo daarbij ook nog het snoepie te vangen en dat vonden wij heel erg knap van hem!
Was nu het lekkers op? Of moest het mens soms weer verder met het bouwen van een handelsroute op het bord?
Nog één snoepie dan om het af te leren?
Ah, toe nou......

Wel, dat was dan echt de laatste.
Jawel, het feest was over, het publiek kon naar huis (of weer verder gaan met klooien en zooien in de Hoftuin) en de dobbelstenen konden weer over het bord worden gegooid.

Wij bedanken Myo en zijn mens hartelijk voor deze voorstelling. En, Myo: lekker Happie Happie vanavond, heh?

6 opmerkingen:

Jacq. zei

Wat schattig hoe Myo staat, leuk gezicht!

Inge zei

Wat kan Myo goed vangen!
Bijna net zo goed als Bill, dat is ook zijn favoriete spelletje.

Hans zei

Wat een fraaie show voert Myo op. En wat is het toch een prachtige kater!

ina zei

Wat een prachtsprongen, Myo!

Anoniem zei

Wat een schatje! Op de bovenste foto staat hij echt op zijn achterpoten (ski's noemen wij ze hier). Wat voor spelletje was het? Niet Monopoly.
@Inge: Bill Clinton?

Annemieke zei

Wat een mooie actie foto's! En Myo is goed in snoepies vangen!