Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 8 augustus 2011

Tussen de doornen van de Roos

Wij liepen met Oscar over het Zooiplein toen onze reporter ons opeens ergens op attent maakte. Hij stond vlakbij de deur stokstijf naar de Rozenstruik naast de deur te turen, dus moest daar iets belangrijks zijn of gebeuren. Onze fotograaf maakte snel een foto terwijl we nog niet wisten wat er aan de hand was, maar natuurlijk vertrouwden wij Oscar's beoordelingsvermogen, vandaar dus.
U ziet toch ook niets bijzonders op deze foto? Wel, wij dus ook niet. En daarom maakten wij een vergroting van het stukje klimgewas waarnaar de Os zo stond te staren.


Jawel, het was Wamy (oftewel de Wams) die bezig was naar beneden te komen!
Geen gemakkelijke opdracht, want deze Rozenstruik zit vol stekels en heeft weinig stevige takken waarop je kunt steunen!
Wamy was snel, terwijl onze camera altijd best wat tijd nodig heeft om een gemaakte foto op te slaan...... (tsja, minpuntje van de Canon-compact dus). Gelukkig kon onze fotograaf nog net vastleggen hoe de Wams de vaste bodem bereikte.
Vervolgens vloog Wamy in rap tempo het plein over en hij liet de Os en de fotograaf stom verbaasd achter.
Wij prijzen natuurlijk opnieuw de kwaliteiten van Oscar als verslaggever van ons Katblad.
En we hebben nog even nagedacht over de krassen die de Wams altijd op zijn neus weet te verzamelen. Wellicht dat hij helemaal niet zo dikwijls (als wij dachten) vecht maar te vaak langs de doornen moet laveren? Want echt, toen wij de struik beter bestudeerden moesten we concluderen dat je daar echt niet ongeschonden doorheen kunt komen!
De Wams blijft ons verbazen!

3 opmerkingen:

Inge zei

Wat een toeren haalt dat ventje toch alsmaar uit!

de redactie zei

Ja, Wamy brengt wel leven in de brouwerij!

katja zei

Grappig hoe zijn voorpootjes al redelijk scherp op de grond/foto staan, terwijl zijn lijf er als een soort veeg achteraan komt :-)