Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 4 augustus 2011

(Geen) Teambuilding

Wegens de werkzaamheden van vele prikkemannetjes (met oranje en gele hesjes aan) in de Kruidentuin en de Parallelstraat, besloten we naar het rustige Zooiplein te gaan om nog wat te gaan werken aan "teambuilding" voor onze jongere reporters. Nee, dat is geen overbodige luxe, dat bleek al snel.

Oscar ging wat rond de zandbak klooien. Ja, het leek wel een beetje op verkennen maar dat was het niet; hij snuffelde wat om de bak heen en ging er daarna bovenop zitten - dat noemen wij dus niet verkennen.

Cera had duidelijk geen zin in activiteiten en probeerde bovenop de glijbaan zoveel mogelijk zonnenstralen met haar buikje op te vangen. Inderdaad zit ze er niet bepaald elegant bij, maar dat komt omdat ze op dat moment even niet als model bezig was. Waarom we deze foto dan toch hebben genomen? Wel, om u te laten zien hoe zij er af en toe vreselijk onelegant bij kan liggen dus!
Omdat zij toch geen comfortabele houding kon vinden, besloot Cera maar wat aan haar toilet te gaan werken, en dat levert dan wel weer een modelwaardige foto op.
Maar van teambuilding was dus voorlopig nog helemaal geen sprake want iedereen ging zo'n beetje zijn eigen gang en deed waar 'ie zin in had.
Ja, fraaie boel inderdaad, want zo schoten wij ons doel voorbij.

Waren er nog meer reporters aanwezig? De Boez bijvoorbeeld?

Nou, Boez was er wel, maar dan buiten het Zooiplein. Nee, hij vertikte het om het plein op te komen, was buiten het hek neergeploft en lag daar een beetje verveeld om zich heen te kijken.
Het was al gauw duidelijk dat er niets terecht zou komen van een beetje samenwerking en groepswerk, en mevrouw Katblad vroeg zich af wat ze in vredesnaam op het plein te zoeken had als de reporters toch niet wilden meewerken.
Wat wel een opsteker was, was dat wij de belangstelling hadden gewekt van een paar andere haarfabrieken.
Zo had Lima zich al bij ons aangesloten toen we op weg gingen naar het plein, had aanvankelijk wat rondgehobbeld en toen Wamy ontdekt, die heel lief en rustig vanachter het hek naar de verrichtingen van onze reporters lag te kijken.
Het had allemaal zo mooi kunnen wezen, maar Lima stelde de aanwezigheid van de Wams niet op prijs.
Ja, ook Lima - die nog maar net zelf aansluiting heeft gevonden bij ons groepje - duldt Wam's nabijheid niet.

Het was maar goed dat Wamy achter een paal lag en aan de andere kant van het hek, anders had hij klappen gekregen van Lima.
Wat is er toch met Wamy dat niemand hem erbij wil hebben? Heeft het te maken met zijn eigen (brutale) gedrag, is het dat hij van een andere straat is of is er nog een andere reden te verzinnen?
De Wams liet zich trouwens niet wegjagen en bleef waar hij was, maar de stemming op het plein was niet optimaal, dat zult u begrijpen.Wel, Oscar probeerde nog lollig te zijn door pootafdrukjes te maken op de glijbaan, en inderdaad moest mevrouw Katblad hartelijk lachen om deze ludieke actie van de Os en kwam zodoende toch weer in een beetje betere stemming. Nu scheelde het ook dat de zon weer eens even scheen, en misschien is dat ook de verklaring voor de luiheid van onze reporters en hun gebrek aan medewerking bij dit, o zo belangrijke team-buildings-uitje, dat dus helemaal en faliekant mislukt kon worden genoemd. Kopje koffie, mevrouw Katblad? Want we laten deze jongens (en meisje) maar gewoon in hun sop gaarkoken, heh? Goed idee, ja.....

Geen opmerkingen: