Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 24 augustus 2011

Ogen open houden

Behalve dat Oscar een goed reporter is, doet hij ook regelmatig aan controle van de waterkwaliteit van de diverse kuipen, teilen etc.  En daar is hij eveneens zeer bedreven in; hij doet dat werk met toewijding en grote precisie.
Wel, omdat het nogal flink had geregend in Leiden was het weer hoog tijd om enkele watertesten in de Hoftuin te doen, en mevrouw K. ging met de Os mee om e.e.a. vast te leggen.

Wij begonnen bij de Hofvijver, dat wil zeggen de ingegraven kuip voor de deur van Bohr.
U ziet heel veel kroos in het water en dat is niet handig als je de waterkwaliteit moet testen, heh?

Oscar roerde een aantal keren met een poot door de groene smurrie om een slobberplekje te creëren, maar dat had helaas niet het gewenste effect.Doch Os is een doorzetter en slaagde er tenslotte in om wat water op te lebberen. Of dat nu met of zonder kroos was weten wij niet, en Os vond het zelf te onbelangrijk om te vermelden.

Conclusie van Oscar na deze kwaliteitstest:
Water niet zo goed toegankelijk maar goed van kwaliteit. Lekker fris met wat groene afdronk en een zweem van vers fruit (de Perenboom die vlakbij staat heeft mogelijk wat peertjes in het water laten vallen?).
Ja, Bohr mag zeer tevreden zijn met zo'n lekkere vijver voor haar deur.
Oscar gaf deze vijver een 7, en met iets minder kroos had het een dikke 8 kunnen zijn, vond hij.
En daarna liep hij met één groene poot naar zijn volgende klus.We gingen dus naar de 2e vijver, de zinken teil in een ander deel van de tuin.
Zoals u kunt zien was het lebberen uit deze vijver wat minder ingewikkeld wegens het ontbreken van de bekende groene smurrie, maar daarentegen moest Os wel met zijn poten op de wat dunne rand steunen, iets wat een tikje minder comfortabel was.Ook hier deed Os behalve een lebber- ook een poottest, en dat ging hem goed af.
Toch nog even een roertest, Os? En uitkijken voor de scherpe randjes van de plant, heh? Voorzichtig zijn met die tong inderdaad!De uitslag van de watertest van de 2e vijver in het Hof zag er als volgt uit:
Op het eerste oog mooi, helder water, maar toch een vreemd geurtje eraan. Zou best eens door dat blafbeest (woont tegenover deze vijver) kunnen komen, ja.
Dunne opstaande rand is een nadeel, dus minder geschikt voor haarfabrieken met artroseklachten.
De scherpe kanten van de waterplanten kunnen de tong beschadigen, dus je moet bij het lebberen je ogen openhouden en blijven kijken waar je precies lebbert. Het water zelf is niet onsmakelijk, vooral niet als het pas heeft geregend.

Ook deze vijver gaf Os een zeven, maar zonder scherpe bladeren zou het hier ook een 8 kunnen worden.

Verder merkte Oscar op dat beide vijvers in tijd van droogte wel dienen te worden bijgevuld, want een paar weken geleden nog vond hij het niveau te ver gedaald, vooral dat van de 2e vijver.

Wel, en hier zullen de hoftuinbewoners het mee moeten doen! Wij bedankten de Os voor zijn inzet en professionele oordeel, en vervolgens ging hij nog even wat water lebberen uit de waterkuip bij de redactie. Helaas voor ons was Os niet bereid om ook dat water te beoordelen, maar misschien wilde hij ons niet beledigen?

2 opmerkingen:

Annemieke zei

Hij kan zo bij Groeten van Max om de vijver test te doen als aanvulling op de camping en hotel tests!

katja zei

Hopelijk heeft hij niet met zijn groene poot in de tweede vijver geroerd, anders zit die vijver binnenkort ook vol met kroos.