Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 23 augustus 2011

Rode kat gijzelt mens!

De kleine Sonny Boy (huisgenoot van Miss Giz) had nog de vorige dag een snoepstaafje gekregen toen hij bij de redactie op bezoek was (in het bijzijn van zijn mens), maar de volgende dag kwam hij in zijn eentje terug om nog zo'n stokje op te eisen.
Wel, toen hij niet direct bediend werd, raakte Sonny helemaal in de war. Hij vergat zijn manieren en begon mevrouw Katblad lastig te vallen. U ziet op bijgaande foto hoe hij probeert op brutale wijze haar aandacht te eisen door haar stoel onder haar vandaan te trekken.




Tenslotte, om van hem af te wezen, moest mevrouw K. (vond ze, dom genoeg) Sonny wel ter wille zijn, en dus ging zij naar de keuken en lokte de kleine rode haarfabriek naar buiten om hem daar zijn lekkernij te geven. Zo, nu kon mevrouw K. weer doorgaan met waarmee zij bezig was (dacht ze, dom genoeg), maar Sonny kwam natuurlijk terug via het Poezenloket en eiste een tweede snoepstokje.
Doch, toen mevrouw K. niet op zijn verzoek inging, werd Sonny boos. Erg boos zelfs.




Mevrouw K. besloot vervolgens Sonny Boy te negeren. Zij had nog wat klusjes in de keuken te doen, verliet dus haar laptop en ging de (inmiddels ontdooide) pangafilets snijden om daar een gerecht van te maken voor het buurtfeest, voor op de BBQ om precies te zijn.
Doch Sonny liet haar niet met rust, liep haar constant voor de voeten terwijl hij ook nog daarbij gevaarlijk gromde en schold op de arme mevrouw K.
Wel, de redactiekatten waren (ondanks de heerlijke visgeur) al naar buiten gevlucht, want zij begrepen niets van al dat kabaal en zo lieten zij dus eigenlijk mevrouw K. in de steek en aan haar lot over. Nee, daarover is het laatste woord inderdaad nog niet over gesproken.
Mevrouw K. zelf werd de opdringerigheid van Sonny eigenlijk ook wel een tikje zat, dus probeerde ze hem de redactie uit te zetten.





Wel, dat ging dus niet lukken.
Nee, want Sonny had heus wel gezien dat er een grote schaal met nog heel veel snoepstaafjes op de kast stond, en dus kon hij de redactie echt niet na slechts één snackje al verlaten, vond hij.
Sonny kroop onder de bank en was vastbesloten om te blijven totdat hij had gekregen waar hij dacht recht op te hebben. En omdat mevrouw K. niet wilde toegeven, hadden wij hier een serieus probleem.
Hoe de zaak werd opgelost?

Wel, mevrouw Katblad stuurde ten einde raad een sms naar het mens van Sonny: "Rode kat gijzelt mens. Help!"
Het mens kwam gelukkig snel, en uiteindelijk (ja, het koste toch nog even wat moeite) werd mevrouw K. ontzet van het "Stokjesmonster". Met het mens van Sonny is nu de afspraak gemaakt dat het rode duiveltje voorlopig de toegang tot de redactie wordt ontzegd, en dat hem alleen nog maar thuis, in zijn eigen omgeving, snoepstaafjes mogen worden aangeboden. De redactiekatten zijn het daar overigens helemaal mee eens.

2 opmerkingen:

Abigail zei

Sonny: "Stokstaafjes? Ik rook vis, mens! Pfff, staafjes...." Intelligente ogen, deze boy.

ina zei

In opleiding geweest bij Khadafi, Sonny Boy?