Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 2 augustus 2011

Gat in de verdediging

Nee, het is niet altijd koek en ei tussen onze twee damespoezen. Mevrouw Troy beroept zich elke dag weer op haar oudste rechten, en Cera roept dan dat de oude dame niet zo boos naar haar mag kijken omdat ze het al moeilijk genoeg heeft in dit leven vol pestkoppen.
Echter, mevrouw Troy is een pietsie aan het dementeren, en zo gebeurt het tegenwoordig wel eens dat zij zomaar vergeet om boos te zijn op haar huisgenoten en zich zowaar een beetje weet te ontspannen terwijl Cera toch vlak naast haar zit.
Wie er nu het eerst op de tafel zat weten wij niet, maar het is prettig om te zien dat de beide dames elkaar goed verdragen en er geen strijd is om het beste plekje of ergernis vanwege "te dichtbij".

Alleen en helaas, het Poezenloket is nu onbemand en dat is natuurlijk minder prettig. Mevrouw Troy schijnt te zijn vergeten dat het haar taak is om deze belangrijke post (het loket) te bewaken en Cera heeft reeds genoeg baantjes (Verkenner, reporter, model) zodat zij zich niet geroepen voelt het werk van mevrouw Troy over te nemen. En eerlijk gezegd nemen wij haar dat ook niet kwalijk; wij hebben immers nog twee jongenskatten in dienst die ook wel eens een poot kunnen uitsteken, heh?
Daarom.Wel, beide dames houden weliswaar de straat goed in de gaten, maar achter hun ruggetjes langs loopt er regelmatig gespuis langs en dus is er een gat in de verdediging van de redactie ontstaan. Is dat erg? Wel, de meeste (vreemde) haarfabrieken halen het niet in hun kop om onder het raam door te kruipen, maar er is er natuurlijk in elk geval één die dat wel doet en lekker zijn gang kan gaan in onze keuken.
Ja, Wamy inderdaad.
Wamy neemt geen genoegen meer met het bakje brokjes dat wij buiten voor hem neer zetten (om te voorkomen dat hij de voerbakjes binnen plundert). Nee, de Wammes heeft genoeg van de Whiskas en Felix, hij gaat nu liever voor de Royal Canin en andere dure merken. En als mevrouw Katblad hem betrapt bij het binnendringen van de redactie en heel hard NEE roept, scheldt Wamy haar tegenwoordig gewoon uit. Ja, hij trekt zich in zo'n geval wel (voor even) terug, maar u wilt niet weten wat hij daar allemaal bij uitgrauwt en snauwt!
En vandaar dat wij eigenlijk een nieuwe loketbewaker moeten hebben. Deze moet uiteraard uit onze eigen stal komen, want Japekoppie heeft een personeelsstop afgedwongen en dat in zijn contract vast laten leggen.
Er is eigenlijk maar één haarfabriek die in aanmerking komt voor de belangrijke positie als loketbewaker, en dat is de Boez. Hij voert immers de hele dag geen bal uit, loopt maar te lanterfanten, te zooien en klooien en zou dus tijd zat hebben om tenminste zo af en toe eens die zo belangrijke taak waar te nemen. Ja, we moesten maar eens een hartig woordje met hem wisselen.
Sterker nog, wij gaan hem nu zoeken. Het kan echter wel even duren voordat wij hem gevonden hebben en dan nog is het de vraag of wij zijn aandacht kunnen vasthouden. Wij houden u op de hoogte.

2 opmerkingen:

Hans zei

Laat ik nou altijd gedacht hebben dat Royal Canin blafbeestenvoer was!?

Hans zei

Nog een reactie. Mevrouw Katblad, ijdelijke hoop.

De luikbewaarder moet Japekoppie zijn, Die is twaalf en gaat met de VUT. Bewaken van het loket is een typische vuttersbaan.