Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 3 augustus 2011

Eerst kaas op tafel


Japekoppie:
Wij gaan dus vergaderen, maar ik mis de hapjes nog. Ja, u weet wel, klein kaasproeverijtje en voor de mensen eventueel een stukje brood erbij. Nee, zolang er niets van dat al op tafel staat, kunnen we niet beginnen. Natuurlijk is het belangrijk dat wij e.e.a. gaan bespreken en daar ben ik ook geenszins op tegen, maar dan moet er wel iets te snacken zijn. Ja, u weet net zo goed als ik dat er anders niets van deze vergadering terecht komt en er verkeerde besluiten worden genomen. Kan inderdaad ook in uw nadeel zijn. Een voorbeeld? Wel, stelt u zich maar eens voor dat wij per ongeluk de Boez als nieuwe beveiliger van het Poezenloket zouden aanstellen, alleen maar omdat we van de discussie af willen zijn omdat we op de kaas zitten te wachten en die pas geserveerd wordt na de vergadering. U snapt waar ik heen wil? Nee, de gevolgen van zo'n besluit, daar wil niemand natuurlijk aan denken! Inderdaad, daarom stel ik voor dat nu eerst de kaas op tafel komt en dat we daarna pas aan het eerste agendapunt beginnen. En vergeet u niet een klein mesje mee te nemen voor het afsnijden van fliebertjes? Dank u wel mevrouw Katblad, fijn dat wij elkaar zo goed begrijpen, heh?

2 opmerkingen:

Hans zei

Hij kijkt inderdaad wel veeleisend!

ina zei

Japekop slaat nog net niet met zijn vuist op tafel.