Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 22 augustus 2011

Hoog, hoog bejaard....

Het deed ons erg veel plezier om Gabber weer eens te zien rondscharrelen in de Katbladstraat. En nog zo kwiek! Ja, want Gabber is (denken wij) met zijn 20 jaar de oudste inwoner van de Katbladbuurt en ziet er nog prachtig uit, zit bovendien nog vol energie!
Maar van vreemde mensen houdt hij niet zo, dus toen mevrouw K. met haar camera naderde, besloot hij naar huis terug te keren.
We maakten nog snel een foto van Gabber terwijl hij door de Steeg van Storm naar zijn huis huppelde. Ja, u leest het goed: huppelde! En dat op zijn leeftijd inderdaad!

Oscar staat ook op de foto, maar hij was daar niet om Gabber te volgen maar omdat hij dacht dat mevrouw K. met hem een rondje zou gaan maken. Helaas, mevrouw K. had nog meer te doen want er was een buurtfeest op komst en daar had zij het een beetje druk mee.
En daardoor ligt zij dus ook een beetje achter met onze berichten, maar is nu hard bezig dat in te halen. 't Is maar dat u dat weet.

4 opmerkingen:

ina zei

Dat Gabber nog maar lang mag genieten van de katbladbuurt! En wij dus van hem.

Anoniem zei

Wat een prachtige snuit met zeer alerte ogen heeft dit dier. Op naar de kattentaart met 21 visjes erop (rijpe fantasie)

Annemieke zei

Wat een mooi beest! Dat hij nog maar lang mee mag in goede gezondheid.

katja zei

Ik vind hem door die 'ouderdomseyeliner'* wel een nogal starende uitdrukking hebben.

*Valt me op dat veel rode katten hoe ouder ze worden steeds meer zwarte pigmentvlekjes op hun oogleden, neusspiegel en lippen krijgen.