Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 1 augustus 2011

Laaiend!

Nadat wij Poekie en Columbus hadden gezien (lees vorig bericht), kwamen we langs de openstaande deur van Simba. Aanvankelijk was er geen Simba in beeld dus snuffelde Oscar het hele deur-gebied (zeg maar) af. Mevrouw K. waarschuwde Os nog dat hij erg veel risico nam, maar gelukkig liep het goed af en was de Os net op tijd klaar.
Ja, want toen wij op weg naar de Steeg gingen, kwam opeens de grote Rooie naar buiten. Aan zijn hele houding zag je dat hij gewoon wist dat er bij zijn deur was gesnuffeld en geklooid, en dat hij er helemaal klaar voor was om de brutale, nieuwsgierige onverlaat een lesje te leren. Eerst keek hij in de richting van Poekie. Die zat zo appelig in de verte te staren dat Simba al gelijk wist dat zij het niet geweest was. Toen draaide hij zich om en keek onze richting uit.


Nou, zijn blik sprak boekdelen! Simba was zo laaiend dat hij mevrouw Katblad niet eens zag staan en achter de fiets vandaan kwam om Os op zijn vacht te spuwen! Maar, Os had hem zien komen, was de Steeg al ingedoken en dus uit zicht en op veilige afstand.
We weten niet hoeveel tijd Simba nodig heeft gehad om te kalmeren, want uiteraard gingen wij direct met onze reporter mee. Het kan zelfs zijn dat Simba nog steeds woedend is en alsnog verhaal komt halen bij de redactie. In dat geval berichten wij u daar uiteraard nog over.

2 opmerkingen:

ina zei

Laaiend is een mooi woord bij zo'n vuurrode kater.

Hans zei

Maar gelukkig blust zijn witje halsje het geheel weer!