Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 4 augustus 2011

Gunstige ontwikkelingen

Wel, de Cholodin (voedingssupplement) en Fortekor lijken mevrouw Troy goed te doen. Waren wij eerst zo blij met het feit dat T.T. een wat milder karakter had gekregen, zij wordt langzamerhand weer haar oude zelf, zeg maar. Of dit nu door de medicijnen komt of door het feit dat zij nog steeds wat van streek is door het dierenartsbezoek? Een tijdelijke opleving? We wachten het maar af.
In elk geval heeft zij haar oude plekje op het grote bed weer opgeëist (ten koste van Cera...), en een paar rake klappen uitgedeeld toen mevrouw Katblad het vannacht in haar hoofd haalde te gaan verliggen en daarbij haar been iets buiten het dekbed te steken. Nee, de oude taart (Troy dus, heh?) kon dat niet waarderen en blies en sloeg zo hard ze kon. Een dergelijke vertrouwde reactie van onze oudste haarfabriek hadden wij al lange tijd moeten missen, dus kunnen wij niet anders dan blij zijn met deze gunstige ontwikkeling.
Verder heeft mevrouw T. ook kans gezien om Lima de stuipen op het lijf te jagen, door hem vanaf het bankje een paar gemene blikken toe te zenden en daarbij flink tussen haar tandjes door te blazen. Arme Lima, hij wist niet wat hem overkwam.

In een mum van tijd was Lima tussen de plantenpotten uit en stond hij een eind verderop verbaasd om te kijken; hij moet nog een hoop leren over hoogbejaarde dames met onberekenbaar karakter die hun eigen gebied zo nodig wensen te verdedigen.
Japekoppie had alles gezien en gehoord en besloot wijselijk nog maar even niet naar buiten te komen. Hij kent zijn moeder al langer dan vandaag en weet dat hij uit haar buurt moet blijven als zij last heeft van het één of ander.

De pilletjes van mevrouw Troy ruiken overigens sterk naar bouillonblokjes en worden met graagte door haar (met Gourmet vermengd) opgeslobberd, dus dat is weer een zorg minder. Mevrouw Katblad echter vindt het medicijn zo lekker ruiken dat zij overweegt om er een soepje (voor zichzelf) van te brouwen; wij zullen haar daar natuurlijk van weerhouden!

1 opmerking:

ina zei

Ik ben eigenlijk erg benieuwd naar de uitwerking van mevrouw Troys medicijnen op een mens. Misschien moet u haar toch haar gang laten gaan wat betreft dat soepje.