Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 23 augustus 2011

Feesttafel

Afgelopen weekend was er een buurtfeest in de Katbladstraat, en daarvoor werd het Zooiplein omgetoverd in een Feestplein.....En wie waren daar de dupe van? Wel, de haarfabrieken natuurlijk. Want er kon daar op dat plein dus niet meer geklooid of gezooid worden; de mensen hadden het Plein helemaal veranderd en dus was er niets vertrouwds meer aan dat Zooiplein.
Op bijgaande foto ziet u Gizmo vertwijfeld heen en weer lopen bij de ingang van het Plein.Ja, en als de mensen een feestje hebben moeten de haarfabrieken ook hun vertier hebben, niet? Zo dacht mevrouw Katblad er tenminste over. En daarom richtte ze voor de redactie een Kattenparadijsje in door een flinke bos verse Kiwitakken op de buitentafel te leggen. Mevrouw T. Troy nam gelijk de bewaking van de feesttafel op zich, maar verloor zich al spoedig in de heerlijke geuren van de takken en had zo niet eens in de gaten dat de brutale Sonny Boy was aangeschoven. Dat is natuurlijk tevens het voordeel van deze kattendrug: het gevoel van vrede op aarde overheerst in de kattenkopjes, en dus mag iedereen aanschuiven en meegenieten van de geuren die een gevoel van harmonie en opperste tevredenheid brengen in de meest stress-volle kattenkop.

En terwijl het Zooiplein bezet werd door de mensen met hun overheerlijke salades, taarten en bbq-gerechten, hadden de poezen tenminste hun eigen buurtfeestje op en rond de tafel van de redactie van het Katblad.

Een tussenstandje:
U ziet hier Cera, Oscar, mevrouw Troy en de Boez bij de kattenfeesttafel.
Maar wij kunnen u verzekeren dat vele andere haarfabrieken eveneens (later op de avond) langskwamen, dat er niet gevochten werd (er lagen takken genoeg voor iedereen) en dat dit feest voor de katten net zolang duurde en even aangenaam was als het mensenfeest op het Zooiplein. Het enige verschil was dat sommige mensen de volgende dag te kampen hadden met een kater, maar daar hadden onze haarfabrieken niks mee te maken en ze hadden daar zelf ook totaal geen last van.

2 opmerkingen:

ina zei

Peace, man.

Trudi zei

Leuk een dubbel feestje, ik wil ook wel een paar kiwitakken voor mijn schatje:-) Heb er nog nooit van gehoord,..........