Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 23 augustus 2011

Niet ongeschonden uit de strijd gekomen.....

Afgelopen weekend zagen wij hoe Myo in zijn reisbak uit een wielhuis naar de Hoftuin werd gedragen.
Natuurlijk wilden wij erg graag weten wat er met Myo aan de hand was, dus vloog onze fotograaf met camera de straat op en vroeg het mens van Myo om een verklaring.
Wel, wij kregen te horen dat er 's nachts een vechtpartij was geweest in de Hoftuin, dat het mens van Myo de kreten van zijn haarfabriek had herkent, zijn bed had verlaten en inderdaad in de tuin twee vechtende katten had aangetroffen, waarvan één dus zijn eigen lieveling was. Wie de andere vechtjas was geweest? Een magere rode dus, en na een verdere beschrijving moesten wij toch wel heel sterk aan Thassos denken.
Maar goed, hoe dan ook, Myo had zijn best gedaan de vreemde rode het Hof uit te zetten, maar was niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen. Aanvankelijk leek hij niet gewond te zijn, maar later bleek dat hij mank liep, en dat was genoeg reden voor zijn mens om de volgende ochtend met hem naar de dierenarts te gaan.

Terwijl de fotograaf verder sprak met het mens van Myo, kreeg de patient een snoepstokje aangeboden, zoals u op de foto kunt zien. Echter, Myo (normaal altijd in voor Happie Happie) had niet zoveel trek.
Wel, de dierenarts kon geen verwondingen of botbreuken constateren, maar voor de zekerheid kreeg het mens antibiotica mee voor Myo....

Uiteindelijk, voornamelijk om zijn mens te plezieren, at Myo wat van het stokje op, maar dat ging niet van harte.


Gisteren informeerden wij opnieuw naar Myo's toestand, en konden met eigen ogen zien dat hij zijn rechter achterpoot nog steeds niet kan belasten. Hij zal dus op zijn minst last hebben van een ernstige kneuzing of spierverrekking, en wij hebben zeer met hem te doen.
Ja, want Myo heeft met verve gestreden voor zijn territorium, en natuurlijk daarmee ook voor zijn partij Hof is Vol. En je kunt over die partij denken wat je wilt, Myo heeft tenminste wel de moed gehad om de strijd aan te gaan met (waarschijnlijk dus) Thassos, en is volgens onze waarnemingen en informatie de enige haarfabriek die dat aan drufde. Wij wensen Myo van harte beterschap toe en hopen hem binnenkort weer op vier poten te zien lopen!

5 opmerkingen:

ina zei

Wijlen R.Gijs kan trots op je zijn, Myo!

Anoniem zei

Met rust en knuffels en nog meer rust ben je er zo weer bovenop. Beterschap Myo.

Hans zei

Ik heb met mijn rooie Bacchus hetzelfde meegemaakt. Op een feestje van een huisgenootje van me, waar een familielid was die orthopedisch chirurg is. Hij zei dat Bacchus niks had gekneusd of gebroken, maar dat het een infectie in zijn spieren was (de vechtpartij was drie dagen daarvoor).

Dennis zei

Een dag later was zijn eetlust weer helemaal terug en de dag daarna liep hij weer als een kievit. Enige wat nu nog rest zijn de krassen op zijn neus en in zijn oor.

Annemieke zei

Gelukkig dat hij er geen blijvende schade aan overgehouden heeft en weer normaal kan lopen en eten.