Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 3 augustus 2011

Gewoon negeren....

Japekoppie was de Poort ingegaan, maar toen hij om het hoekje de Hoftuin in had gekeken, draaide hij zich om en keerde terug.
Natuurlijk moest dat een reden hebben en dus ging mevrouw K. maar eens een kijkje nemen in de Hoftuin.Daar kwam zij tot de ontdekking dat het Iwan was geweest die onze reporter had afgeschrikt. Was Iwan dan zo boos of agressief en straalde hij dat uit? Of had Japekop gewoon geen zin in gezelschap en was hij daarom direct teruggekeerd naar de Katbladstraat?
Wel, daar wilde mevrouw Katblad natuurlijk achter komen.


Ook Oscar bleek problemen te hebben met de aanwezigheid van Iwan. Hij was achter mevrouw K. aan gelopen maar ging niet mee de tuin in. Nu moeten we ook zeggen dat Iwan zich niet echt vriendelijk opstelde maar zelfs probeerde duidelijk te maken dat hij geen zin had in bemoeienissen van reporters. Hij had zelfs te kennen gegeven geen prijs te stellen op een aai van mevrouw K., en dat geeft zijn humeur aardig weer.

De Boez leek zich niks aan te trekken van een chagrijnige Iwan. Hij liep gewoon langs, deed alsof hij de rooie niet zag en ging recht op zijn doel af: de graspollen onder de trap.
Ja, de Boez is erg goed in het negeren, maar dat wisten wij natuurlijk al.


En terwijl Iwan de Boez nakeek, zag Os zijn kans schoon en betrad ook de Hoftuin.
Op de achtergrond ziet u mevrouw Troy bij de Poortingang zitten; zij zag van haar bezoek aan de tuin af en daar keken wij niet van op. Immers, de oude dame heeft al genoeg zorgen en zit niet te wachten op een confrontatie met die grote Iwan, toch?
Iwan was trouwens ondertussen achter de Boez aangelopen, dus ging mevrouw Katblad ook maar de kant van de graspollen uit.
Ja inderdaad, Iwan liet de Boez links liggen en had besloten wat overheerlijk gras te gaan kauwen. U kunt op de foto zien dat het gras op die plek niet de gelegenheid krijgt fatsoenlijk door te groeien; de vele kattentandjes zorgen ervoor dat dat niet kan gebeuren.

Hier ziet u dan de Boez links liggen. Hij was dus als eerste gekomen om gras te happen maar durfde dat niet te doen zolang Iwan in de buurt was.
Wel, verder hebben wij u niets meer te melden. Mevrouw K. schoot nog wat plaatjes, en omdat er verder helemaal niets gebeurde verliet zij tenslotte maar de tuin. Uiteraard werd zij gevolgd door de twee reporters (Os en Boez), en zo bleef Iwan alleen achter bij de trap. Misschien wel beter zo, heh?
En ja, mevrouw Troy zat ons op de redactietafel op te wachten en uitte een kreetje van blijdschap toen ze mevrouw K. terug zag komen. Alsof we uren van huis waren geweest, dus.....

2 opmerkingen:

ina zei

Iwan is inderdaad niet helemaal in zijn goeie doen. Misschien komt dat door zijn medicijnen (dexamethason). We zijn aan het minderen, hij moet een zo laag mogelijke onderhoudsdosering hebben voor de ontstekingen in zijn bek. Dus we hopen dat hij weer de normale goeierd wordt.

ina zei

Prachtige foto van de Boez!