Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 6 augustus 2011

Gemiste kans

Zoe was weer eens buiten en dus moest zij op de foto, vond mevrouw Katblad. Want zoveel foto's van Zoe hebben wij nog niet en ze komt niet zo vaak op straat; als haar raam al op een kiertje staat, blijft zij meestal heel dicht in de buurt daarvan om zo snel mogelijk, in geval van onraad, weer naar binnen te kunnen vluchten. Dus zeker als dat mens met haar camera weer rondloopt. Maar deze keer vluchtte Zoe niet direct naar binnen.
Wel, het Italiaanse poezenmeisje had in elk geval geen tijd om uitgebreid te po(e)seren want belangrijkere zaken vroegen haar aandacht. Een andere haarfabriek zeker? Jawel, want Zoe interesseert zich heus niet voor flauwekuldingetjes maar is wel dol op mooie buurjongens. Tenminste, zij wil hen graag van dichtbij bekijken en misschien is zij wel uit op een vriendschap?
De betreffende haarfabriek was er één van het rustige soort, en dus kon Zoe hem goed bestuderen. Zij lijkt niet goed te snappen waar het ventje mee bezig is, en daarom kijkt zij met grote, verbaasde ogen zijn kant uit. Ja, prachtige, grote ogen!

Natuurlijk, het was Oscar.
Hij lag op een hoopje bladeren te wachten op mevrouw K., want we zouden toch een stukje gaan lopen?
Nu is Oscar er best wel aan gewend dat mevrouw K. zo nu en dan wat oponthoud heeft wegens het zo nodig moeten fotograferen van andere haarfabrieken, maar leuk vindt hij het niet. Hij had echter van deze gelegenheid gebruik kunnen maken om Zoe eens van wat dichterbij te bekijken en een neus-neusje te doen, maar dat deed hij dus niet. Gemiste kans Oscar! Stukje lopen dan maar?

2 opmerkingen:

ina zei

Wat is ze mooi! En wat een apart neusje met dat donkere vlekje erop.

Wilma zei

Inderdaad, wat een prachtige ogen. Maar verder is ze ook errug mooi hoor.