Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 16 augustus 2011

Vervolg balspel

Sonny met bal in zijn bek
We moesten nog even het balverhaal afmaken, dus hier gaat-ie dan.

Weet u het nog? We waren op het Zooiplein, mevrouw K. had een tennisbal gevonden en probeerde de haarfabrieken te interesseren voor een spelletje met die bal.
Zij (mevrouw K.) rolde de bal van de ene kant naar de andere, maar alleen Sonny Boy had er plezier in om de bal te vangen. Hij nam 'm zelfs in zijn bek en rolde ermee over de straat. De anderen zaten toe te kijken, de luie donders.


Sonny blijft achter de bal aanrennen
De Boez was trouwens weer teruggegaan naar de Katbladstraat. Hij vond het te druk op het Plein en zat aan de overkant van de straat naar de verrichtingen van de anderen te kijken.
Boez komt effe snuffelen
Eén keer, toen de bal in de richting van de straat rolde, stak Boez snel even over om eraan te snuffelen. Daarna verdween hij gauw weer onder een picknicktafel, waar hij zich blijkbaar veiliger voelde.
Lima doet ook een poging, Os en Cera niet
Opeens ging Lima ook aan het spel deelnemen; wellicht was hij aangestoken door het
enthousiasme van Sonny?
En zo rolde de bal alsmaar over het Plein heen en weer, en liep mevrouw K. dus ook steeds heen en weer om 'm in beweging te houden.
Vond ze dat leuk? Nee, helemaal niet. Maar ze bleef hopen dat de jongens (en het meisje) toch nog tot een gezamenlijk spel zouden komen.


Os op zijn luie krent
 Maar Osac speelt blijkbaar liever met de takjes van het mens van Giz en Sonny?
Kom eens van je luie krent af, Os!

Cera op haar luie krent....
En Cera kwam ook niet in beweging.


U snapt natuurlijk dat de lol er zo een beetje af ging, en bovendien werd mevrouw K, het steeds maar bukken een beetje zat. Daarbij rolde de bal ook af en toe achter het hek en was dan vervolgens moeilijk te pakken.
Was het trouwens ondertussen geen koffietijd?

Sonny wordt beetje moe.....
Wel Sonny, we houden ermee op!
Volgende keer proberen we wel zo'n leuk pingpong balletje uit dat speciaal voor katten is geproduceerd. Wellicht dat daarmee meer lol te beleven valt? En zo niet, dan is dit balspel op straat blijkbaar toch wat minder geschikt voor haarfabrieken. Al deed Sonny Boy dan wél leuk mee.....


NB:
De tekst bij de foto's is een beetje verschoven en we krijgen dat helaas niet meer goed. Onze excuses daarvoor.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Sonny Boy is a sunny boy. Die sprongen zijn ook verstild heel mooi en vrolijk. Eh, mevrouw K. u kunt natuurlijk ook de bal een tikje met de voet geven, :-)). Ach, het zijn gewoon geen sporttypes. Meer toekijken op de tribune of vanaf de zijlijn. Tja...

Annemieke zei

Er zijn ook van die tennisbal grijpers, die hondenbezitters vaak bij zich hebben, zodat je niet een tennisbal voor hondenkwijl vast hoeven te pakken en minder hoeven te bukken. Misschien is dat iets voor Mw Katblad? Je kunt er ook mooi tennisballen mee wegzwiepen.