Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 4 augustus 2011

Zware tijden voor een terraskat

Wel, wij waren dus afgelopen week weer eens een keer naar het terras gegaan om Thassos op te zoeken, en gelukkig was hij aanwezig. Nee, hij had net even geen dienst en lag daarom een dutje te doen op één van de terrasstoelen, en toen hij ontwaakte gingen we naar hem toe om hem een paar vragen te stellen.


Ja, hij had het erg druk gehad want het terras was de hele dag goed bezet geweest. Nee, het was lange tijd al geen echt lekker terrasweer meer geweest en dus moest hij het er nu van nemen, heh? Veel pauzes inderdaad, en regelmatig alle zitkussentjes uitproberen en testen. Ja, het was belangrijk om uit te zoeken of die dingen ook geschikt waren om op te liggen en op te slapen. Nee, de kussentjes zagen er wel allemaal hetzelfde uit maar waren dat niet, dus moesten ze stuk voor stuk worden uitgeprobeerd. Inderdaad, een vermoeide bezigheid (al dat slapen), dus moest hij nu even naar huis om een beetje uit te rusten van al dat zware werk.

Wel, daarmee was ons interview beëindigd, want Thas stond op en ging inderdaad op weg naar zijn huis (woonboot).


Onderweg naar de brug moest hij nog even een fietstas bestuderen; geen enkele haarfabriek kan zo'n fraai exemplaar weerstaan, toch? Daarom.
Daarna liep hij de brug over en verdween Thas uit zicht.
Zouden wij hem nog terugzien die middag? Als we nu eens wat langer zouden blijven zitten op het terras en een hapje zouden bestellen bij ons glaasje wijn, dan maakten we misschien wel een kansje, heh?


Ja hoor, een klein half uurtje later kwam Thassos weer terug de brug over.Aanvankelijk leek het erop of hij naar ons toe wilde komen, maar helaas moest hij dringend weer aan het werk. Ja, want een stukje verderop (buiten het terras) liepen enkele lastige kraaien te zooien en te schelden, en natuurlijk moest Thas tegen hen optreden, ook die taak staat in zijn contract.
Wel, je zult maar terraskat wezen en zoveel verantwoordelijkheden op je schouders (?) hebben drukken, toch?
Inderdaad, Thas heeft het erg zwaar als het goed terrasweer is, en we snappen dus ook best dat hij dan geen tijd heeft om de redactie te bezoeken. Nu zijn wij daar niet rouwig om, en als u de reden daarvan wilt weten dan kunt u meer over deze terraskat lezen onder zijn eigen label (in onze linkerkolom dus).

1 opmerking:

Inge zei

He dat is mijn fiets!
Die tassen zullen wel ontzettend stinken, geen kat laat ze ongemoeid.
Onlangs stond een dikke kater er zelfs tegen aan te sproeien.