Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 24 augustus 2011

Kort nieuws

De Boez vermoedelijk aangereden
Toen mevrouw K. laatst uit de Hoftuin naar huis wandelde, hoorde ze iemand heel hard KUTKAT! roepen. Jawel, een vrouwenstem nog wel. Ook klonken er piepende fietsremmen. Natuurlijk snelde mevrouw K. de Poort uit en zag nog net een "dame" op de fiets de hoek van de straat om rijden.
Uiteraard keken wij om ons heen of er ergens een gewonde kat te zien was (want je weet maar nooit), maar alleen mevrouw Troy zat op onze redactietafel en leek verder niet ergens door onder de indruk of in de war te zijn.
Toen wij echter wat later appél hielden, ontbrak de Boez. Wij vonden hem achter een kledingrek in de slaapkamer en hij weigerde tevoorschijn te komen. Na een snelle inspectie van lijf en leden konden wij geen verwondingen bij hem ontdekken, dus namen we aan dat hij niet geraakt was door de fietster. Bovendien, na enkele uren meldde de Boez zich weer, bleef wel erg schrikachtig maar liep verder normaal.
Vanochtend echter ontdekte wij toch een verwonding aan zijn rechterachterpoot, niet tot bloedens toe maar wel een rare plek waar wat vacht af was geschaafd, met zwarte smeer daaromheen. Wij nemen dus aan dat het toch de Boez was die werd aangereden en dat hij degene was die werd uitgescholden. Nu zouden wij graag op onze berut de dame graag willen uitschelden, want op een race-fiets over een woonerf scheuren vinden wij niet kunnen. Gelukkig is het deze keer goed afgelopen.

Sonny jat snoepstokje
Toen wij laatst een snoepstokje uit de verpakking hadden gehaald om aan mevrouw Troy te geven (zij krijgt een beloning als zij zoet haar pilletje doorslikt), en dat stokje even hadden neergelegd om de oude dame te lokken en op te pakken, is de rode Sonny Boy ons huis binnengedrongen en heeft het stokje gestolen. Eén en ander ging zo snel dat wij bijna niet geloofden dat dit gebeurde. Wij denken dat hij ons door het raam heeft gadegeslagen en zijn kans heeft waargenomen toen mevrouw K. even niet oplette. Wij adviseren het mens van Sonny Boy om haar rode haarfabriek in te schrijven voor deelname aan hindernisloop-wedstrijden, met aan de finish een tafeltje waarop een snoepstokje wordt gelegd. De prijzenkast zal weldra gevuld zijn met vele bekers....

6 opmerkingen:

Hans zei

Tussen de regels door lezen is een kunst en een sport. Ik beheers beide.

Sonny Boy heeft inmiddels dezelfde status als Wamy. Mevrouw katblad durft het niet te zeggen, maar ze vindt hem ook erg leuk. Advies. Een bordje boven het poezenloket. 'Societeit de Rode en Grijze'. 'Alleen voor leden'. 'Voorgeschreven kleding (=vacht) verplicht'. 'Onaangepaste figuren ('BW') niet gewenst.' (Vrij naar Societeit 'De Witte'in Den Haag)

Annemieke zei

Wat een hufster die mevrouw op de fiets! Arme Boez - gelukkig is de schade beperkt.

Sonny is nogal gek op die stokjes - heb ooit eens een filmpje gezien van een grond eekhoorntje die een enorme horde baan in de tuin overwon voor wat eten. misschien kunnen we van Sonny ook zo'n filmpje maken.

katja zei

Nou, die vrouw op de fiets was dus een echt KUTWIJF (dat mag toch wel gezegd worden, na wat zij Boez heeft nageroepen ?!)

ina zei

Misschien was die vrouw op de fiets bijna gevallen en erg geschrokken.

Anoniem zei

Als je een dier aanrijdt, dat voel je zelf, houd je m.i. stil en gaat kijken of het dier gewond is. Maar misschien is dat wel gewoon ouderwets tegenwoordig.

Dieren "ongewenst" verklaren terwijl het dier (is altijd weerloos t.o. mensen en onschuldig) is ongewenst. Maar dat zal ook wel ouderwets zijn tegenwoordig.

Bordje: let op loslopende dieren of verboden voor fietsers moet niet zo moeilijk zijn.

Hoop dat Boez weer normaal loopt. Wat een mormel dat mens. Gewoon schelden en doorrijden. Leve de beschaving.

Pleegmama Wilma zei

Niet zulke enge titels meer gebruiken hoor! Ik schrok me rot!
Gelukkig lijkt het mee te vallen.
Dikke knuf voor mijn pleegzoon.