Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 14 augustus 2011

Tennisbal op Zooiplein

Op het Zooiplein waren zomaar opeens 4 haarfabrieken aanwezig. U ziet van links naar rechts: Lima, Cera, Oscar en Sonny.
Sonny was opeens op komen duiken (waarschijnlijk was hij weer eens via de Muizentuin in de Katbladstraat gekomen) en liep in eerste instantie op mevrouw Katblad af om haar te begroeten. Maar toen hij in de gaten had dat er zoveel andere haarfabrieken in de buurt waren werd hij onzeker en begon als een wilde nerveus tegen de schoenen van mevrouw K. aan te meppen. Ja, dat was een rare gewaarwording....De Boez vond het weer eens te druk op het Zooiplein en was niet meegekomen. Hij bleef aan de overkant van de straat zitten kijken naar de anderen. Jammer toch dat hij zo'n last heeft van Pleinvrees! Of dat hij niet houdt van samenscholing; zou dat ook een fobie bij katten kunnen zijn?Cera moest en zou even bovenop de glijbaan. Op de achtergrond ziet u de anderen (Lima en Os om precies te zijn) lekker liggen rollen.
We hebben heel veel foto's gemaakt op het Zooiplein, dus gaan effe snel verder.

Sonny was ondertussen de glijbaan voorbij gelopen en ging even snuffelen in het eh...... snuffelhoekje. Ja, daar waar al die vreemde geuren zijn dus.
Wij gaan weer snel verder naar de volgende foto.

Ah, de Boez was tenslotte toch ook maar de straat overgestoken, en toen hij achter Sonny aanliep maakte de laatste hem duidelijk dat hij daar niet gewenst was. Arme Boez.... Vlak daarna verliet hij het Plein weer.

Os was blijkbaar nog steeds een beetje onder de indruk van de aanval van Thassos, want hij zat opeens bijzonder zielig te doen onder de glijbaan. Os, ga toch spelen! Nee?Mevrouw Katblad vond ergens op het Plein een tennisbal, en liet die van de ene kant naar de andere rollen. Sonny ging achter de bal aan, maar eenmaal bij de bal wist hij niet meer goed wat te doen.

Mevrouw Katblad haalde de bal op en rolde hem weer naar de andere kant van het Plein, vlak langs Cera heen. Maar Cera keek slechts de bal na en had dus blijkbaar geen interesse in een spelletje.


Weer haalde mevrouw K. de bal op en rolde hem nu langs Lima.
Wel, Lima toonde wel belangstelling, maar was niet al te enthousiast. Hij snuffelde even aan de bal maar begreep niet goed wat de bedoeling was van dat gerol. Ja mevrouw K., wat wil je nou? Het zijn toch geen blafbeesten?Wel, Sonny wilde wel spelen en het leek erop dat hij de enige was. Hij rende een paar keer achter de tennisbal aan en mevrouw Katblad besloot daarom om toch maar door te gaan met het rollen, al had ze de moed al bijna opgegeven.
Ja, menig keer stak zij het Zooiplein over om de bal, als die stillag, weer in beweging te brengen.


En ja hoor, Sonny werd steeds enthousiaster en beloonde de inspanningen van mevrouw K. door voor de bal uit te springen, hem op te vangen en ermee te dollen.
Zouden de andere haarfabrieken ook nog lol krijgen in dit spel dat eigenlijk meer blafbeestenvermaak kon worden genoemd? Zou de Boez ook nog terugkomen en aan het spel deelnemen?
Heeft mevrouw Katblad dan nog meer foto's gemaakt op dat Zooiplein van die bal?
U leest het in het volgende bericht.....

1 opmerking:

ina zei

Iwans vader Loki rende altijd achter balletjes aan en hij bracht ze nog bij ons terug in zijn bek ook.