Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 1 augustus 2011

Ware acrobatiek

Er zijn vele manieren om uit de grote waterbak te drinken (zoals Os die beide voorpoten in het water laat hangen, Japekop die zo fraai met gestrekte achterpoten kan staan lebberen), maar Lima spant de kroon met het balanceren op de zo dunne rand.
Ja, want balanceren hoeft dan niet zo moeilijk te zijn, daarbij tegelijkertijd water oplebberen maakt het tot ware acrobatiek!

Nu moeten wij daar wel bij vertellen dat Lima een perfect figuurtje heeft. Hij is om te beginnen niet al te groot van stuk, maar daarbij zit er ook maar weinig vet onder zijn vacht en zijn spieren zijn zo soepel dat hij zich met een bijna vrouwelijke elegantie voortbeweegt of manoeuvreert. De Boez bijvoorbeeld is bij Lima vergeleken een plompe verschijning; hij rent als een jong blafbeest en springt hij ergens vanaf, klinkt het alsof er met een vuilniszak gegooid wordt.
Nee, Lima is perfect gebouwd en in hem zie je nog zijn wilde voorouder terug. Wij moeten hem maar eens wat beter in de gaten houden, want een klimpartij van Lima moet ook een sensatie zijn om te zien en dat hebben we nog niet meegemaakt.....

1 opmerking:

Hans zei

Zo Lima,

je komt steeds vaker in de picture!
Ik heb in de keuken een bakje met schoon water. Maar het vieze water uit de ondergelopen vaatwasbak in de tuin en en de vijver vinden die gekken van mij ook VEEL lekkerder!