Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 17 augustus 2011

Is drie teveel? Nee toch?!

Wij waren met Oscar en de Boez op stap gegaan, en in de Kruidentuin bleek Lima in zijn eentje rond te zooien. Hij vond het leuk om gezelschap te krijgen en daarom vroegen wij hem ook of hij met ons verder wilde lopen.
En ja hoor, daar had Lima wel zin in.Boez was het er niet mee eens. Hij ging demonstratief zo onder de lavendel zitten dat het duidelijk was dat hij ons zijn rug toekeerde. Of liever de staart dan, heh?
Ja, want Boez kan behoorlijk jaloers zijn. Oscar is immers zijn vriendje, en als Lima (de huisgenoot van Os) op het toneel verschijnt en de Os zich dus ook met hem bemoeit, gaat de Boez zitten klieren of keert hij zich af. Zoals nu. Erg kinderachtig inderdaad.Wij probeerden de Boez tot de orde te roepen maar vertrokken tenslotte maar zonder hem. Vandaar dat we nu in een geheel nieuwe samenstelling over de Parallelstraat liepen: geen Boez en Os maar Lima en Os dus. Ja, dat was even wennen!
De jongens liepen stevig door, Lima voorop en Os daar achter.
Maar opeens hield Oscar halt, keerde zich om en liep een stukje terug, zelfs de fotograaf voorbij.

En dat deed hij omdat de Boez uiteindelijk toch achter ons aan was gekomen.
Blijkbaar is Oscar een trouwe vriend die zijn maat niet in de steek laat, heh?
En na een ontroerende begroeting stonden ze samen een tijdje te snuffelen aan een struikje met zeer interessante geuren.


Mevrouw Katblad liep snel vooruit om te kijken waar Lima was gebleven. Ja, want we wilden niet dat hij zich verlaten of eenzaam zou gaan voelen nu Os en Boez elkaar weer hadden opgezocht. De twee vriendjes waren eigenlijk ook wel nieuwsgierig naar waar Lima zich bevond, en speurden om het hoekje de Steeg van Storm af.


Ah, deze foto is een vergissing. Nee, er was geen ander toilet in de buurt en Os moest opeens zo nodig dat hij zijn toevlucht zocht tot een fraaie plantenbak. Maar dit heeft u dus niet gezien en wij hebben deze foto dus ook niet geplaatst....


Wel, Lima stond gewoon aan het eind van de Steeg op de anderen te wachten, dus toen was het groepje weer compleet.

Wij hopen dat de Boez gaat wennen aan de aanwezigheid van Lima, en hem niet als concurrent blijft zien. Lima is namelijk een heel lief katertje (zit geen greintje kwaad in) en is op zijn beurt helemaal niet jaloers op de vriendschapsrelatie van Os met Boez. En hij vindt het blijkbaar heel gezellig om met ons mee te lopen, al voelt hij zich nog niet zo op zijn gemak tijdens de wandeling. Maar dat komt nog wel. Als de Boez maar meewerkt.....

1 opmerking:

Anoniem zei

Even een gewenningsperiode. Wat leuk allemaal. En dan hoor je zo vaak dierenartsen zeggen dat dit soort zaken niet kan, niet gebeurt want katten zijn zo solitair. (ze zoeken ook de mensen op als ze zich senang voelen bij ze, dus ik heb dat nooit geloofd). Eh, die plantenbakfoto die er dus niet is: maar hopen dat de eigena(a)r(es) dit blog niet kent en aldus nu weet wie de rakker is die....Misschien wordt Lima een nieuwe leerling-reporter?