Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 30 november 2011

Dure reporter

Dit stukje schrijven wij om u te laten weten hoe belangrijk het is, als Katblad zijnde, om goede reporters in dienst te hebben.
Hier ziet u bijvoorbeeld Oscar in de Kruidentuin. Hij kijkt langs de fotograaf heen omdat hij blijkbaar iets gezien of gehoord heeft. De fotograaf heeft dat niet maar gelooft direct dat deze reporter niet voor niets zo naar het struikgewas staat te loeren. Laten wij kijken of Oscar inderdaad zijn werk zo goed doet en de boel niet voor de gek houdt.
Kijk, Os heeft weer eens gelijk: daar sluipt iets. Door het geritsel van de wind in de planten en de boom, is het geschuifel van die rooie niet te horen. Ook is hij nauwelijks te zien in het dichte struikgewas, en als Oscar niet had aangegeven dat daar iets moest zijn, had de fotograaf de rooie nooit en te nimmer opgemerkt. Nee, dan waren we met zijn allen straal voorbij deze bossages gelopen.
Jammer alleen dat Os niet weet aan te geven wie hij heeft opgemerkt, wat de naam dus van deze rooie is. De fotograaf heeft wel een vermoeden, maar voor het Katblad moeten wij het zeker weten. Dus beginnen wij maar te roepen: Sonny Boy! Sonny, ben jij dat?

De rooie heeft zich teruggetrokken en zit nu ergens onder de planten. Waar weet de fotograaf niet, maar Os is de rooie blijven volgen en geeft nu met zijn kop de juiste richting aan.
Ja, u wist al dat Oscar een uitstekende reporter is, maar wij kunnen het niet laten dit te blijven benadrukken.
Volgend beeld s.v.p.!


Ja hoor, de rooie boef heeft in de gaten dat hij is ontdekt en komt tenslotte toch maar tevoorschijn.
En het is inderdaad Sonny Boy, zoals u nu zelf ook kunt constateren. (Toch?)


Natuurlijk weigert hij onze vragen te beantwoorden, maar dat hadden wij ook niet anders verwacht. Sonny is namelijk niet zo spraakzaam tegen "Vreemden", behalve als hij boos is. En blijkbaar is hij nu niet boos, al is hij ontdekt (en dat was vast niet zijn bedoeling).

Wel, zo kwamen wij dus niet aan de weet wat Sonny daar deed, en waarom dan wel.
Maar de fotograaf heeft wat foto's van Sonny in de Kruidentuin kunnen maken; iets wat niet mogelijk was geweest als Os ons niet op zijn aanwezigheid had gewezen.
Ja, een goede reporter is zijn gewicht in goud waard! (Oscar is dus een erg dure haarfabriek, dat klopt maar daar zouden we het niet meer over hebben.....)

3 opmerkingen:

ina zei

Ik dacht even dat de rooie in een zwart gat was verdwenen...

Hans zei

Foute naam. Het moet zijn kostbare reporter!

Wamy is een dure, al die extra brokjes. . . . :)

de redactie zei

Zullen we het dan maar houden op "waardevol"? Dat dekt zo ongeveer alles wel.....