Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 25 november 2011

Wanneer komt nu die avondhap?

Cera:
Wel mevrouw Katblad, het is al bijna donker, dus dacht ik dat u nu wel snel onze maaltijd zou gaan serveren. En om u duidelijk te maken dat dat wat mij betreft geen uitstel meer behoeft, ben ik op het aanrecht gaan zitten, alhoewel ik best weet dat u dat liever niet heeft.
Nee, aan klokkijken doe ik liever niet want ik vertrouw meer op mijn gevoel. En dat zegt me dat er gegeten moet worden, ondanks dat de wijzers misschien nog niet helemaal daar staan waar ze volgens u zouden moeten staan. U begrijpt wat ik bedoel? Ik hoef het u dus niet nog een keer uit te leggen? Mooi. En?

Japekoppie:
Cera zit op het aanrecht terwijl dat niet mag. Wellicht betekent dat dat er binnen niet al te lange tijd iets smakelijks wordt geserveerd?
In dat geval moet ik er namelijk bij blijven. Als voorproever mag ik uiteraard niet de boot missen; de eerste hap is nog altijd een daalder waard, heh?
Nu zie ik ook dat ons mens gaat koken. Grote pannen, dus dat betekent waarschijnlijk een flinke stoofpot of een smakelijke en rijkgevulde soep, en dan het liefst natuurlijk niet vegetarisch.
Zie ik daar ook niet een pakje spek, of vergis ik me nu? Kaas? Waar is de kaas?

Tokkie Troy:
Ik ga niet zitten wachten tot er wat komt. Er zijn nog maar weinig brokjes in de bakjes, dus laat ik die eerst maar soldaat maken. Komt straks de avondhap, dan prop ik die er gewoon nog bij, maar ik neem geen enkel risico. Bovendien is honger gewoon honger, dus dan moet je eten, als je dat hebt dus. Ik ga niet zitten wachten en bedelen, ik kijk wel uit. Eerst maar het bakje van mijn zoon leegeten, dan dat van mijzelf. Zo nodig ga ik ook nog wel de andere bakjes controleren, voor het geval dat we nu nog geen Gourmet krijgen. Voor mijn gevoel is het namelijk nog niet tijd voor de avondhap, al zitten die anderen daar een beetje moeilijk over te doen. Mijn innerlijke klok heeft altijd goed gewerkt en doet dat nog, ondanks mijn lichte vorm van eh.... Katzheimer was het toch?
Oscar:
Ik weet niet precies wat er aan de hand is. Er zitten er twee in de keuken te janken om voer, maar volgens mij is het nog te vroeg. Natuurlijk blijf ik wel op mijn hoede voor het geval ik het bij het verkeerde eind heb. Ik woon hier nog niet zo lang, dus ik heb het nog niet helemaal door, hoe het hier werkt. Wel dat je altijd moet blijven opletten. Vooral op haar, op dat mens. Ik ken haar gewoontes nog niet zo goed. Normaal gesproken zou ze nu op de bank moeten komen zitten. Ja, om naar dat kastje te kijken. En daar zit ik eigenlijk op te wachten, want dan kan ik weer een aaibeurt scoren. Maar het lijkt erop dat ze dat nu gaat overslaan, dat kastje kijken. In elk geval moet ik blijven opletten. En dat doe ik dus ook.

Het was inderdaad nog lang geen tijd voor de avondhap, al vond Cera van wel. Heel verstandig van mevrouw Troy om eerst nog wat brokjes te nemen. Japekoppie moet altijd de keuken in de gaten houden wanneer er gekookt gaat worden, dus hij bleef mevrouw K. fijn voor de voeten lopen. Cera gaf het tenslotte op en ging nog even naar buiten. Vervolgens kwam ze natuurlijk weer te laat thuis en moest toen apart eten. Boez lag boven de pitten en komt alleen maar als er "Snoepies" wordt geroepen. Hij slaat de Gourmet vaak over. Oscar ging tenslotte ook nog naar buiten. Maar die is tenminste met één keer roepen rond etenstijd zo weer binnen.....

1 opmerking:

Hans zei

Ik mis het commentaar van Wamy! Of ben ik nu een jaartje te vroeg!?