Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zaterdag 5 november 2011

Winterklaar!

Mevrouw Inge had het lumineuze idee om onze Schuilhut gereed te maken voor de winter, en bood haar hulp aan. Mevrouw Katblad kocht op haar advies een pak stro om in geval van vorst de ergste kou van de grond wat tegen te houden, mevrouw Inge ging vervolgens aan de slag.
In de Schuilhut werd een laagje stro aangebracht, uit de voormalige Bungalette (de blauw-groene bak) verwijderden we de kussentjes, die ondertussen flink vies waren geworden en met een dikke laag kattenhaar bedekt bleken. Dat kan maar één ding betekenen en dat is dat de Schuilhut gebruikt wordt! Op de foto ziet u hoe Japekoppie het hele proces goed in de gaten hield.

De Bungalette werd tenslotte teruggeplaatst in de Schuilhut, en er werd nog een vers kussentje in gedrapeerd. Daarna veegde mevrouw K. de straat nog een beetje schoon en was het tijd voor een glaasje wijn.

Wel, voor eventuele noodgevallen is dit natuurlijk een schitterend onderkomen, en bovendien nu ook nog helemaal "winterklaar" dus!
Wij zagen ondanks de invallende avond (of misschien wel dankzij) verschillende haarfabrieken langskomen om de Schuilhut aan een inspectie te onderwerpen, en niemand leek ontevreden (maar zeker weten doen we dat natuurlijk niet).

3 opmerkingen:

Inge zei

Zo op de foto's doet het me een beetje denken aan het kerstverhaal.
Zal daar volgende maand een kerstpoesje geboren gaan worden? :)

Hans zei

Afgelopen tijd heeft Oscar er wsl gebruik van gemaakt, en naar mijn idee 100% zeker Wamy!

Hans zei

Heel goed idee, dat stro. Dat is hol en isoleert zodoende heel goed.