Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 13 november 2011

Nijpend probleem

Links ziet u nog net het koppie van Wamy, rechts ligt Sonny Boy.
Wat zij daar deden?
Wel, mevrouw K. wilde weggaan voor een boodschapje, en deze twee jongens lagen al klaar om samen het fort te bestormen.
Is het zo erg dan?
Ja, zelfs nog erger.
De twee spannen samen en dringen om de haverklap de redactie binnen om daar voedsel te stelen.
Krijgen zij dan nergens anders eten?
Jawel, ze krijgen zat genoeg eten bij Sonny thuis, en daarnaast ook nog regelmatig snoepjes en/of stokjes. Er is dus voor hen geen enkele reden om alsmaar ons huis binnen te vallen.
Om Sonny weer naar buiten te krijgen, hebben wij thans een vloerschoonmaakding- aan-stok (we kunnen even niet op het woord komen maar het is dus geen mop) klaarstaan om hem daarmee onder de bank vandaan te jagen. Dat werkt goed, behalve als wij niet thuis zijn. Wamy snapt beter dat hij de fout ingaat als hij brokjes komt stelen, en heeft aan één kreet en wat handgeklap van mevrouw K. genoeg. Helaas werkt dat ook niet als zij niet thuis is.
Wij treffen derhalve na elke wandelronde door de buurt totaal leeggevroten voerbakjes aan, en hebben vooralsnog geen oplossing gevonden voor dit nijpende probleem. Overigens, wij vinden dat Sonny wat "gezet" wordt, doch zijn mens zegt dat dat maar zo lijkt door zijn dikker wordende wintervacht.....

5 opmerkingen:

ina zei

Die smoes van de wintervacht hebben we allemaal wel eens gebruikt, toch?

de hoofdredacteur zei

Inderdaad mevrouw Ina, wat let u toch goed op!

Barbara zei

Weer zo'n grappig verhaal!

Annemieke zei

Mijn wintervacht is ook dikker aan het worden!

katja zei

Ja, daar trappen we niet meer in hoor, wintervacht...hahaha !