Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

woensdag 30 november 2011

Leuk om te zien!

Dat mevrouw K. altijd zó aan haar werktafel zit dat zij de Katbladstraat in de gaten kan houden, wist u natuurlijk al. Wel, nu was dat ook weer het geval en zo zag zij vanuit de redactie dat er aan de overkant van de straat iets aan de hand was. Het betrof hier natuurlijk haarfabrieken, want mensen interesseren ons niet; die lopen maar wat heen en weer, maken soms een praatje maar klimmen niet op wielhuizen en maken over het algemeen geen amok bij ons voor de deur. Nee, dan de haarfabrieken. Zij zorgen tenminste voor vertier met hun capriolen, maken open en bloot ruzie, schelden elkaar uit, geven elkaar zonder enige schaamte knallen voor hun kop of doen hun neus-aan-neus (of neus-onder-staart) rituelen. Nu was er geen ruzie gaande, maar Loesje (bovenop het wielhuis lopende) toonde erg veel belangstelling voor Lima, en dat was wederzijds. Wij weten niet of zij elkaar al vaker ontmoetten, maar het zag er in elk geval wel allemaal spannend uit. Zou het hier tot een treffen komen?

Nee, dat kwam het niet.
Lima liep rond het wielhuis en er zelfs onderdoor, en Loes bleef op het dak en volgde Lima's gangen (voor zover mogelijk) dus van bovenaf. Dit ging een tijdje zo door. Inderdaad, weinig spannend maar wel leuk om te zien.
Nog leuker om te zien was dat, toen Lima tenslotte van het wielhuis wegliep, Loes achter hem aan wilde gaan, uitgleed (dauw!) op de voorruit van het wielhuis en op haar achterste naar beneden kwam zeilen. En daar, beste mensen, hebben wij dus nou net weer geen foto van....
Tegen de tijd dat Loes van de schrik was bekomen, zat Lima alweer een heel eind verderop voor zijn huis zijn poten te wassen.

2 opmerkingen:

ina zei

O, wat vreselijk jammer dat er geen foto is van Loes die op haar gatje naar beneden glijdt..
Zouden Loes en Lima wat voor elkaar voelen? Hun namen klinken in elk geval goed samen.

de redactie zei

Wij gokken op een romance in het voorjaar!