Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

dinsdag 15 november 2011

Oost-Indische kers

Bloemen, bladeren en zaden zijn eetbaar en doen met hun licht peperige smaak denken aan waterkers. De Oost-Indische kers wordt ook wel tot de specerijen gerekend. De bladeren kunnen ingezouten worden en de bloemknoppen en groene vruchten kunnen worden gemarineerd. (Wikipedia)

Jawel, dat kan nou wel zo wezen (wij hebben het nog nooit uitgeprobeerd), maar Oscar kent nog een toepassing.

Namelijk het aflebberen van de bladeren, maar dan alleen als die bedekt zijn met grote (uiteraard verse) dauwdruppels. Dit is een ware delicatesse en wordt niet vaak geserveerd (je moet er in elk geval vroeg voor opstaan....).
Wij zagen trouwens mevrouw Troy al eens regendruppels van rozenblaadjes aflikken; ook dit is niet te versmaden, schijnt het.
Helaas, mevrouw K. is zelf niet bereid het uit te proberen, dat bladeren aflebberen, noch van de roos, nog van de O.I. Kers. Zij is namelijk bang opgepakt en in een dwangbuis afgevoerd te worden, en dan zou het Katblad niet meer kunnen verschijnen. Dan weet u dat ook weer....

2 opmerkingen:

ina zei

Doe het dan maar niet, mevrouw K., want zonder het katblad kunnen wij niet.

Annemieke zei

Om je snorharen bij af te likken kennelijk!