Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

maandag 28 november 2011

Niet vaak op bezoek!

Zondagochtend vroeg zag mevrouw K. opeens iets wits tussen de planten. Eerst dacht zij dat het Oscar was die zijn vlekken kwijt was geraakt, maar het bleek (natuurlijk) een andere haarfabriek te zijn.


Het was de Witte van de overkant van de Gevaarlijke Weg.
Deze Witte komt niet zo vaak langs, maar als hij langskomt is dat op de vroege zondagochtend, als er nog erg weinig verkeer is.
Toen de Witte in de gaten kreeg dat hij door mevrouw K. werd bespied en zelfs gefotografeerd, keerde hij zich om en liep weg in de richting van de Kruidentuin.
En omdat wij nog geen behoorlijke foto van hem hadden kunnen maken, stuurden wij de fotograaf achter hem aan, ondanks de gierende storm.


Japekoppie ging alvast vooruit om de Witte te volgen en in de gaten te houden.
Wij wilden dat de Boez ook meeging, maar die voelde zich plezieriger achter het glas en bleef dus lekker in de vensterbank zitten. Maar niet voor lang want mevrouw K. duwde hem eraf en stuurde hem de voordeur uit. Ja, want ook op zondag moet er gewerkt worden bij het Katblad!
De Boez was het daar niet mee eens en bleef tussen de planten hangen. Wel, dat scheelde straks weer een paar kaassnoepjes, heh? Ja, want niet werken betekent namelijk: geen beloning!
Zo. (Het zijn toch al van die dure tijden....)
Japekop was wel goed aan het werk. Hij had de Witte prima in de gaten gehouden, en terwijl de vreemde haarfabriek zich probeerde te verstoppen achter een fiets, bleef Japekop bij hem in de buurt zitten zodat de fotograaf niet hoefde te zoeken.
De rode bij de put is trouwens Loesje; zij kwam net terug uit de Kruidentuin en was op weg naar huis.
Ja, erg jammer dat ze er niet even bij bleef, maar ze had blijkbaar erg belangrijke, andere dingen te doen.

Helaas, ondanks het harde werken van Japekoppie kregen wij de Witte toch niet helemaal goed in beeld, hij is namelijk nogal schuw en houdt ook niet van camera's. Deze foto werd van veraf genomen, want toen wij dichterbij kwamen, stak de Witte pardoes de Gevaarlijke Weg over. Gelukkig kwam er geen verkeer aan op dat moment.

5 opmerkingen:

Jacq. zei

Wat een mooierd!

Inge zei

Wat een lief koppie heeft dat ventje!
Wel eng dat hij die gevaarlijke weg oversteekt.

Annemieke zei

Hij is leuk!

de redactie zei

Een tijdje geleden zag hij er erg slecht (mager en vies) uit. Dit keer was dat gelukkig niet het geval.

ina zei

Als ik een witte kat zie denk ik altijd weer aan Pim.