Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 24 november 2011

Op bezoek

Vorige week was mevrouw K. samen met MaGiz en mevrouw Inge bij Wilma op bezoek. Over "Wilma's Opvang" kunt u regelmatig lezen op onze bijlage, en vandaag staan haar eigen haarfabrieken daar ook in!

Maar goed, mevrouw K. maakte wat foto's bij Wilma. Hiernaast ziet u Boy, de baas van het spul. Hij was helemaal niet bang voor het bezoek en kwam gewoon op tafel zitten. Hij was overigens de enige die spontaan van de bovenverdieping was afgedaald om kennis met ons te maken. En om knuffels te halen en snoepjes te komen bedelen natuurlijk.


Pollewop werd speciaal voor ons opgehaald, en toen zij eenmaal flink was geknuffeld door MaGiz, was ze wel bereid om nog even bij ons rond te blijven hangen.
Ja, een hele mooie dame inderdaad!
In de bijlage kunt u meer over haar lezen.Pollewop ligt graag op schoot bij haar mens, dat toont zij ons op deze foto.
Jammer van die enge flits, maar haar bekkie komt wel erg snoezig uit op deze foto.

Boy was het niet eens met de gang zaken, dat wil zeggen dat hij nu aandacht tekort kreeg. Tenminste, dat vond hij.
Even later zou hij de mooie dame dan ook weinig subtiel uit de kamer tikken.

De andere vier van Wilma hebben wij dus niet gezien; zij hadden zich ergens in de slaapkamer verstopt.
Maar nogmaals, kijkt u even op de bijlage; daar staan ze allemaal!

3 opmerkingen:

Hans zei

wat een mooie monster, vooral die grijze bitch met vlammende ogen. Lijkt op een schilderij van Louis Wain, toen die nog niet helemaal krankzinnig was.

mw. Katblad zei

Bitch? U bedoelt vast een ander woord, meneer Hans!
De flits heeft natuurlijk de oogjes een beetje vreemd gemaakt. Pollewop is alles behalve krankzinnig, hoor!
Wilt u ons een plaatje opsturen van het door u bedoelde schilderij?

katja zei

Ik denk dat Hans op dit schilderij doelt (of een van de vele vergelijkbare) http://farm3.static.flickr.com/2334/1691031344_1d6db42be9.jpg

Maar kijk hier maar eens waar Louis Wains schizofrenie uiteindelijk toe leidde : http://2.bp.blogspot.com/-GDOA95i3WLY/TVk91jXMQgI/AAAAAAAACqA/dSkxIp7NC8A/s1600/Louis%2BWain%2Bseries%2Bof%2B6%2Bcats.jpg

Of googel even op Louis Wain images !