Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

donderdag 10 november 2011

Geen twijfel mogelijk

Er scharrelde een rooie rond in de buurt van de redactie, maar wij konden niet zo gauw zien wie het was. Omdat mevrouw K. persé wilde weten met welke haarfabriek wij hier te doen hadden (is soms erg irritant want je kunt geen normaal gesprek meer met haar voeren; ze zit alsmaar naar buiten te kijken en bij elke beweging staat ze op om door het raam te kijken, alleen maar omdat ze zo nodig alle langskomende haarfabrieken in de gaten wil houden, wil weten wie het zijn, wat ze doen en ga zo maar door, heel erg vervelend voor de visite en niet erg getuigend van respect voor het bezoek, heh?) sprong ze onmiddellijk op, greep de camera en ging naar buiten. (Tjonge, wat een vreselijke zin was dit!)
Wel, de betreffende haarfabriek leek erg op Thassos, maar gedroeg zich zo anders! Ja, vriendelijk, erg aardig en beleefd, en helemaal niet (zo leek het) op zoek naar andere haarfabrieken (om die te meppen dus). En toch, iets in zijn ogen deed ons aan Thas denken. Wel ventje, keer je eens om zodat we je beter kunnen bekijken!

De rooie was dat eerst helemaal niet van plan en bleef nog lange tijd tussen de bladeren zooien, maar uiteindelijk ging hij op ons verzoek in en nam plaats op de bank.

Een beetje dikker geworden, Thas? Ja, want het was dus wel degelijk Thassos de Terraskat. Hij keek nu steeds van ons weg, was erg onrustig, speurde constant om zich heen want was overduidelijk toch wel degelijk op zoek naar een soortgenoot voor een partijtje Grieks Romeins worstelen. Helaas voor Thassos zaten alle haarfabrieken op dat moment binnen... Het duurde dan ook niet lang totdat Thas, zwaar teleurgesteld, vertrok in de richting van de Kruidentuin. En mevrouw K. ging maar weer snel naar binnen om haar (inmiddels koud geworden) koffie op te drinken.

2 opmerkingen:

ina zei

Was het bezoek al die tijd blijven wachten?

de hoofdredacteur zei

Jawel, de kwaliteit van de koffie van mevrouw K. maakt het wachten heus wel de moeite waard!