Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

vrijdag 11 november 2011

Plan mislukt....

We waren met zijn allen naar het Zooiplein gegaan. En met "allen" bedoelen wij MaGiz, de fotograaf en vijf haarfabrieken.
MaGiz bleef maar met kastanjes gooien, maar toen een buurmeisje verscheen met een speelgoedmuis aan een touwtje, ging alle aandacht van de katten direct naar haar en de muis uit.
Cera was er het eerst bij om de muis te besnuffelen. Achter haar ziet u Wamy toekijken; hij lijkt niet zo goed te begrijpen wat nu de lol is van zo'n nepeta-muisje...

Ook Loesje verscheen opeens bij het hek. Sonny liep naar haar toe om kennis te maken en ze neusden even.
Wij hadden eigenlijk verwacht dat Sonny een beetje onaardig zou gaan doen, misschien zelfs blazen of grommen naar de kleine Loes. Maar tot onze verbazing deed hij dat helemaal niet! Blijkbaar vond hij Loes wel cool en rook ze ook nog lekker!Maar dat was helaas niet wederzijds, want Loes draaide zich abrupt om en ging op de loop.
Nee mensen, een romance tussen die twee zit er dus voorlopig niet in. Nu moeten wij ook wel zeggen dat de omstandigheden niet je-dat waren. Twee grote mensen op dat Zooiplein, een meisje dat rondliep met een muis aan een touwtje, een club haarfabrieken die als kippen zonder kop heen en weer renden, niet precies wetende wat ze moesten doen in deze, voor hen nieuwe situatie. Ja, het was wel heel erg druk op het Zooiplein!

Het werd ook Wamy af en toe een beetje teveel, en hij ging maar even aan de kant zitten om aldaar te wachten op wat er verder ging gebeuren. Of om een strategie te bedenken, dat kan natuurlijk ook. MaGiz en de fotograaf gingen eveneens maar ergens opzij staan; het Plein behoorde nu helemaal het meisje met de muis toe, en de haarfabrieken. Zo was het geheel weer wat overzichtelijker, heh? Voor de fotograaf tenminste wel, want die was een beetje draaierig geworden....Het meisje ging moedig door met rondjes lopen over het Zooiplein en trok het muisje aan het touw achter zich aan.  De haarfabrieken wisten zich niet goed raad en begrepen niet wat nu precies de bedoeling was. Of ze zaten allemaal op actie van een ander (of elkaar) te wachten, dat kan natuurlijk ook. Alleen Gizmo (helemaal achteraan op de foto) volgde de muis, en ze was opgestaan voor de jacht. Tja, een meisje, heh? Zou het dan toch waar zijn dat katers minder fel zijn dan poezen? Oscar (loopt voor Gizmo langs) was ook opgestaan, maar meer met de bedoeling om wat meer afstand te nemen. Wamy lag (vooraan op de foto) bij een kastanje, hopend dat daar ook nog mee gegooid zou gaan worden. En zo niet, dan werd de kastanje tenminste goed door hem bewaakt. U ziet Sonny achteraan zitten, hij wachtte nieuwsgierig af wat Gizmo zou gaan doen.

Wel, Gizmo was er tenslotte toch ook maar bij gaan zitten.
Van links naar rechts dus:
Gizmo, Oscar, Wamy en Sonny. Allemaal kijkend in de richting van meisje met muis.
Helaas, dit ging niet werken, heh?
We zullen nog heel veel moeten gaan trainen met deze jonge haarfabriekjes voordat we over een goed, samenwerkend team kunnen spreken! Want op deze manier is het gewoon een zootje ongeregeld....


Nog een laatste plaatje van het stel op het Zooiplein.
Gizmo ging toch weer een poging wagen de muis te vangen. Zij snapte tenminste wat de bedoeling was!
Op de voorgrond ziet u trouwens Cera liggen, naast het hek. Zij lag daar al een hele tijd want had helemaal geen zin in teamwerk (zeker niet met Sonny en Wamy erbij) en wilde liever een stukje wandelen, verkennen zeg maar, of gewoon met een takje spelen. Wel, ons plan (teambuilding op het Zooiplein) was dus niet erg geslaagd, of liever: totaal mislukt!  Maar we geven het nog niet op!

Geen opmerkingen: