Welkom bij Het Leidsch Katblad

Wij brengen u afwisselend regelmatig en onregelmatig nieuws over stadskatten die wonen in de "Katbladbuurt" in het centrum van Leiden, Zuid-Holland. Wij nemen u af en toe mee op onze rondes door de buurt en doen verslag van gewone en bijzondere gebeurtenissen op straat en bij de redactie thuis.
De hoofdredacteur verklaart hierbij dat wij alle gebeurtenissen naar waarheid weergeven, maar maakt u er tevens op attent dat wij niet aansprakelijk zijn voor de door de haarfabrieken gedane uitspraken, hun taalgebruik en/of gedrag, en wijzen u er daarom nadrukkelijk op dat het lezen van dit Katblad geheel voor eigen risico is.
Zie voor meer info over de redactie en katten de linker kolom van deze digitale krant.

zondag 20 november 2011

De ergste kou moet nog komen, Boez!

Boez, zo koud is het nu ook weer niet, heh? Bovendien heb je een dikke vacht, het dikst van alle haarfabrieken van de redactie, dus stel je niet zo aan!
Boez, je vriendje Os zit al uren op je te wachten, buiten op de stoel. Jawel, hij heeft inderdaad meer vet op zijn bast, maar jij hebt een betere jas, dus dat kunnen we dan mooi tegen elkaar wegstrepen, toch?
Boez, de ergste kou moet nog komen, hoor! IJs en sneeuw, weet je nog van vorig jaar? Als het net zo gaat als toen, hebben we voor de Sint al een pak sneeuw te pakken! Jazeker, we hebben net foto's van vorig jaar zitten bekijken en daarop loop jij wel degelijk al voor 5 december tot je ellebogen in de witte smurrie! Je slaat dit jaar de winter liever over? Je bent er nog niet aan toe? Heb je nog meer smoezen of excuses? Kom op luie donder, naar buiten en het werk!  Ja, anders ruilen we je alsnog in!
Tjongejonge, 6 graden en nu al achter het glas met zijn achterste boven de verwarming blijven hangen....

2 opmerkingen:

ina zei

Ik voel mee met de Boez, vorst is eigenlijk minder koud dan mist.

katja zei

Als kruik moet je ook zorgen dat je niet te koud wordt natuurlijk !